28 / 03 / 2024

Çuhadaroğlu, paylarının yüzde 26’sını halka açacak!

Çuhadaroğlu, paylarının yüzde 26’sını halka açacak!

Binaların Terzisi 62 yıllık birikimini halka açmaya hazırlanıyor Son iki yılda cirosunu 2’ye, ana ortaklık net kârını 3’e katladı İstikrarlı büyüme ve karlılığı ile borsaya geliyor.



İki yılda ciroda %130 büyüme, net karda anlamlı yükseliş gerçekleştiren Çuhadaroğlu, paylarının %26’sını halka açacak. Birim pay fiyatı 2 lira, talep toplama tarihleri 10-11-12 Şubat


DenizYatırım liderliğindeki konsorsiyumda 22 aracı kurum yer alıyor. Halka arz sonrasında piyasa değeri 142,5 Milyon lira olacak

Neden Çuhadaroğlu?

Halka arz sürecine DenizYatırım’la yola çıkan sektörün duayeni, Binaların Terzisi lakaplı Çuhadaroğlu, borçsuz yapısı, istikrarlı büyüme ve karlılığı ile borsaya ‘merhaba’ demeye hazırlanıyor. Çuhadaroğlu hali hazırda profesyonellerin yönetiminde olan 3 ortaklı bir aile şirketi. Şirket halka arzı kurumsallaşma yönünde stratejik bir adım olarak değerlendiriyor. Çuhadaroğlu, Deniz Yatırım liderliğinde oluşturulan konsorsiyum tarafından gerçekleştirilecek halka arz ile şirketin yüzde 26’sını halka açacak. Halka arz büyüklüğü 37 milyon lira, arz sonrası şirketin piyasa değeri 142,5 milyon lira olacak. Tamamı yurt içinde gerçekleştirilecek halka arzda payların yüzde 80’i bireysel yatırımcılara, yüzde 20’si ise kurumsal yatırımcılara tahsis edildi.


SPK onayını alan Şirket, 2 lira birim fiyatla 10-11-12 Şubat tarihlerinde talep toplayacak. Şirket ortakları tarafından sağlanacak ve halka arz büyüklüğünün %40’ına karşılık gelen 14,8 milyon TL kaynak yeterli olduğu sürece 20 işlem günü süreyle, Deniz Yatırım aracılığı ile 500.000 adet halka arz fiyatından ve günlük geçerli alım emri girilecek.


DenizYatırım liderliğindeki konsorsiyumda şu aracı kurumlar yer alıyor: A1 Capital, Asya Yatırım, ATIG Yatırım, Bizim Menkul, Burgan Yatırım, Finans Yatırım, Gedik Yatırım, Invest AZ Yatırım, İnfo Yatırım, Meksa Yatırım, Metro Yatırım, Oyak Yatırım, Phillipcapital, Piramit Menkul, Şeker Yatırım, Tacirler Yatırım, Tekstil Yatırım, Tera Menkul, Turkish Yatırım, Vakıf Yatırım, Ziraat Yatırım.


Çuhadaroğlu’nun 2012 yılında 82,3 milyon TL seviyesinde olan satışları iki yılda %130’luk artışla 2014 yılında 189,7 milyon TL'ye ulaşmış. 2015 yılı dokuz ay itibariyle Şirket cirosu 164,2 milyon TL seviyesinde. 2012 yılında 4,9 milyon TL seviyesinde olan ana ortaklık net karı 2014 yılında 14,5 milyon TL’ye yükselmiş, 2015 yılı dokuz ayında ise 18,8 milyon TL olarak gerçekleşmiş.


60 yılı aşan birikim ve marka bilinirliği, Çuhadaroğlu’nun sektörün tercih edilen oyuncusu olmasını sağlıyor.


Çuhadaroğlu sahip olduğu know-how ve tecrübesi ile geliştirdiği alüminyum sistem tasarımları sayesinde yüksek katma değerli ürünler satıyor. Şirket bünyesinde oluşturulmuş teknik destek ve ARGE departmanları ile kendi alüminyum sistemlerini geliştiriyor, tasarlıyor. Müşterilerine verdiği uygulama desteği ile rakiplerinden farklılaşıyor.


Sahip olduğu entegre yapı sayesinde Çuhadaroğlu, külçe halindeki alüminyum hammaddeden mimari ve endüstriyel uygulamalarda kullanılan profiller ve cephe sistemlerine kadar geniş bir yelpazede üretim ve taahhüt hizmetleri verebiliyor. Bu sayede hem maliyet, hem kalite hem de termin avantajı sağlıyor.


Çuhadaroğlu’nun beyaz yakalı çalışanlarının yaklaşık %30’unu mimar ve mühendisler oluşturuyor. Şirket, farklı coğrafyalarda, farklı iklim şartlarında; havalimanı, ofis, konut, fabrika, hastane gibi farklı türde tamamlanan projelerin sağladığı birikim ve uzmanlığa sahip


Şirket’in kendi imkânlarıyla geliştirdiği çevreye duyarlı dünyanın ilk dikey yüzey işleme tesisi, ürün kalitesinde fark ve maliyette avantaj sağlıyor.


Çuhadaroğlu’nun müşteri talep ve ihtiyaçları doğrultusuna göre spesifik üretim yapabilme kabiliyeti bulunuyor.


Şirket ürünlerini projeye özel üretiyor. Zamanlama ve lojistik nedenleriyle iç pazarda Çin ve diğer ülkelerden ithalat tehdidi bulunmuyor.


Devam eden ve planlanan yatırımları 2016 yılında tamamlanıyor. Böylece Şirket’in üretim ve depolama kapasitesi artacak, ölçek ekonomisinin sağlayacağı avantajlardan faydalanabilecek.


Dünya genelinde birçok proje Çuhadaroğlu imzası taşıyor

62 yıllık sektör tecrübesi ile Çuhadaroğlu sadece Türkiye’de değil, Azerbaycan, Fransa, Londra gibi pek çok farklı lokasyonda, oteller, okullar, iş merkezleri, hastaneler, konut, kamu binaları, havaalanları gibi pek çok önemli projede yer alıyor. Zorlu Levent Ofis ve Ticaret Binası, Fransa’da en iyi ilk 10 proje arasına giren Tour D2 Ofis Binası, Adnan Menderes Havalimanı İlave Terminal Binası, Hachette Basım Evi, City Road Otel, Torun Center Ofis Bloğu ve Yatay Ofisleri, Zac Clichy Batignolles, Ağaoğlu Maslak 1453 Konut Projesi, İstanbul Swiss Otel Yenileme Projesi, Parksa Hilton Otel Dış Cephe işleri son yıllarda yapılan projeler arasında… Londra’nın en önemli 4 projesinden biri olan Montcalm Hotel City Road binası da yine Çuhadaroğlu imzası taşıyor.


HALKA ARZIN KÜNYESİ

Halka Arzın Yapısı

Halka arz öncesi sermaye 62 milyon TL

Sermaye artırımı 9,25 milyon TL

Ortak satışı 9,25 milyon TL

Birim pay fiyatı 2 TL

Halka Arz Büyüklüğü 37 milyon TL


Halka Arz Sonrası

Sermaye 71,25 milyon TL

Halka açıklık oranı %25,96

Şirket Değeri: 142,5


Halka Arz Tahsisatları

%80 Yurt içi bireysel yatırımcılar

%20 Yurt içi kurumsal yatırımcılar


Halka Arz Konsorsiyumu

Konsorsiyum Lideri: DenizYatırım

Konsorsiyum Üyeleri: A1 Capital, Asya Yatırım, ATIG Yatırım, Bizim Menkul, Burgan Yatırım, Finans Yatırım, Gedik Yatırım, Invest AZ, İnfo Yatırım, Meksa Yatırım, Metro Yatırım, Oyak Yatırım, Phillipcapital, Piramit Menkul, Şeker Yatırım, Tacirler Yatırım, Tekstil Yatırım, Tera Menkul, Turkish Yatırım, Vakıf Yatırım, Ziraat Yatırım



Haber Zaman Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı....


İki yılda ciroda yüzde 130 büyüme gerçekleştiren Çuhadaroğlu'nun yüzde 26'sı halka arz ediliyor.


Çuhadaroğlu, Deniz Yatırım liderliğinde oluşturulan konsorsiyum tarafından gerçekleştirilecek halka arz ile şirketin yüzde 26'sını halka açacak. Halka arz büyüklüğü 37 milyon lira, arz sonrası şirketin piyasa değeri 142,5 milyon lira olacak. Tamamı yurtiçinde gerçekleştirilecek halka arzda payların yüzde 80'i bireysel yatırımcılara, yüzde 20'si ise kurumsal yatırımcılara tahsis edildi. Şirketten yapılan açıklamaya göre, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) onayını alan şirket, 2 lira birim fiyatla 10-11-12 Şubat tarihlerinde talep toplayacak. Şirket ortakları tarafından sağlanacak ve halka arz büyüklüğünün yüzde 40'ına karşılık gelen 14,8 milyon TL kaynak yeterli olduğu sürece 20 işlem günü süreyle, Deniz Yatırım aracılığı ile 500 bin adet halka arz fiyatından ve günlük geçerli alım emri girilecek. Çuhadaroğlu'ndan verilen bilgiye göre, şirketin 2012 yılında 82,3 milyon TL seviyesinde olan satışları iki yılda yüzde 130'luk artışla 2014 yılında 189,7 milyon liraya ulaşırken, 2015 yılı dokuz ay itibarıyla şirket cirosu 164,2 milyon lira seviyesinde gerçekleşti. Şirketin 2012 yılında 4,9 milyon lira seviyesinde olan ana ortaklık net kârı 2014 yılında 14,5 milyon liraya yükselirken, 2015 yılı dokuz ayında ise 18,8 milyon TL olarak gerçekleşti. 



Zaman


Haber Gazete Arena'da şu şekilde yer aldı;


HALKA arz sürecine Deniz Yatırım'la yola çıkan sektörün duayeni Çuhadaroğlu, borçsuz yapısı, istikrarlı büyüme ve karlılığı ile borsaya 'merhaba' demeye hazırlanıyor. Çuhadaroğlu hali hazırda profesyonellerin yönetiminde olan 3 ortaklı bir aile şirketi. Şirket halka arzı kurumsallaşma yönünde stratejik bir adım olarak değerlendiriyor. Çuhadaroğlu, Deniz Yatırım liderliğinde oluşturulan konsorsiyum tarafından gerçekleştirilecek halka arz ile şirketin yüzde 26'sını halka açacak. Halka arz büyüklüğü 37 milyon lira, arz sonrası şirketin piyasa değeri 142,5 milyon lira olacak. Tamamı yurt içinde gerçekleştirilecek halka arzda payların yüzde 80'i bireysel yatırımcılara, yüzde 2()'si ise kurumsal yatırımcılara tahsis edildi. SPK onayını alan Şirket, 2 lira birim fiyatla 10-11-12 Şubat tarihlerinde talep toplayacak. Şirket ortakları tarafından sağlanacak ve halka arz büyüklüğünün yüzde 40'ına karşılık gelen 14,8 milyon TL kaynak yeterli olduğu sürece 20 işlem günü süreyle, Deniz Yatırım aracılığı ile 500.000 adet halka arz fiyatından ve günlük geçerli alım emri girilecek. 

Deniz Yatırım liderliğindeki konsorsiyumda şu aracı kurumlar yer alıyor: "Al Capital. Asya Yatırım. ATIG Yatırım. Bizim Menkul, Burgan Yatırım. Finans Yatırım, Gedik Yatırım, Invest AZ Yatırım, İnfo Yatırım. Meksa Yatırım, Metro Yatırım. Oyak Yatırım. Phillipcapital. Piramit Menkul. Şeker Yatırım. Tacirler Yatırım, Tekstil Yatırım.Tera Menkul.Turkish Yatırım, Vakıf Yatırım. Ziraat Yatırım". Çuhadaroğlu'nun 2012 yılında 82,3 milyon TL seviyesinde olan satışları iki yılda yüzde 130'luk artışla 2014 yılında 189,7 milyon TL'ye ulaşmış. 2015 yılı dokuz ay itibariyle Şirket cirosu 164,2 milyon TL seviyesinde. 2012 yılında 4,9 milyon TL seviyesinde olan ana ortaklık net karı 2014 yılında 14.5 milyon TL'ye yükselmiş, 2015 yılı dokuz ayında ise 18,8 milyon TL olarak gerçekleşmiş. 

62 yıllık sektör tecrübesi ile Çuhadaroğlu sadece Türkiye'de değil, Azerbaycan, Fransa, Londra gibi pek çok farklı lokasyonda, oteller, okullar, iş merkezleri, hastaneler, konut, kamu binaları, havaalanları gibi pek çok önemli projede yer alıyor. Zorlu Levent Ofis ve Ticaret Binası, Fransa'da en iyi ilk 10 proje arasına giren Tour D2 Ofis Binası, Adnan Menderes Havalimanı İlave Terminal Binası, Hachette Basım Evi, City Road Otel, Torun Center Ofis Bloğu ve Yatay Ofisleri. 

Zac Clichy Batignolles. Ağaoğlu Maslak 1453 Konut Projesi, İstanbul Svviss Otel Yenileme Projesi. Parksa Hilton Otel Dış Cephe işleri son yıllarda yapılan projeler arasında... 

Londra'nın en önemli 4 projesinden biri olan Montcalm Hotcl City Road binası da yine Çuhadaroğlu imzası taşıyor


Gazete Arena


Geri Dön