16 / 04 / 2024

Çukurova Belediyesi kaçak yapıları ortadan kaldırıyor!

Çukurova Belediyesi kaçak yapıları ortadan kaldırıyor!

Adana Çukurova Belediyesi ilçe genelinde bulunan kaçak yapıların yıkım işlemlerine devam ediyor. 



Adana Çukurova Belediyesi'ne bağlı ekipler ilçede bulunan kaçak yapıları birer birer yıkıyor. Milliyet'te yer alan habere göre; ekipler son olarak Süleyman Demirel Bulvarı’ndaki bir iş yerinin kaçak bölümlerini yıktı. 

İlçede kaçak yapılaşmanın önüne geçeceklerini kaydeden Belediye Başkanı Soner Çetin, “Buradan bir kez daha sesleniyorum, kaçak ya da proje hilafı olan yapıları asla affetmeyeceğiz” dedi.

Kısa bir süre önce ilçedeki kaçak ve proje hilafı yapılara karşı çalışma başlatan Çukurova Belediyesi, tespit ve yıkım hamlelerine devam ediyor. Bu kapsamda, son olarak Güzelyalı Mahallesi Süleyman Demirel Bulvarı üzerinde bulunan bir iş yerinin kaçak bölümlerini yıktı. Söz konusu restoranın üstündeki sitede oturan bina sakinleri iş yerinin ruhsatsız bir şekilde alan büyüttüğünü belediyeye bildirdi. Bunun üzerine Çukurova Belediyesi’nin ilgili birimleri işyerinde yaptığı tespitte şikayetin yerinde olduğunu belirledi. İşyeri sahibine kaçak bölümün yıkılması için süre veren Çukurova Belediyesi, bu süre içinde kaçak bölümün ortadan kaldırılmaması durumunda uygulamanın belediye ekiplerince gerçekleştirileceğini ifade etti. Bunun üzerine ilgililer tarafından yıkım işlemi başlatıldı. 

Çukurova Belediyesi kaçak yapıları ortadan kaldırıyor!

‘KAÇAK YAPIYA TAVİZ YOK’ 

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da kaçak yapıya müsade etmeyeceklerini söyledi. Bir süre önce Yurt Mahallesi’nde 6 katlı bir binayı yıktıklarını hatırlatan Başkan Soner Çetin, “Buradan bir kez daha sesleniyorum; kaçak ya da proje hilafı olan yapıları asla affetmeyeceğiz. Herkes hakkına razı olacak. Bu konuda yasa ne diyorsa onu uygulayacağız. Bunu herkes böyle bilsin” şeklinde konuştu.

Bodrum Belediyesi kaçak yapıya geçit vermiyor!


Geri Dön