25 / 04 / 2024

Çukurova Gayrimenkul İstanbul'da projelere devam edecek

Çukurova Gayrimenkul İstanbul'da projelere devam edecek

Çukurova Gayrimenkul & İnşaat, İstanbul Kartal'da  Adanus Park konutları adıyla yaptığı projeyi 2011  yılı sonuna doğru  teslime hazırlanıyor



1993 yılından beri  Adana  ve Mersin´de birçok kaliteli ve lüks konut projesi teslim eden Çukurova Gayrimenkul & İnşaat, İstanbul Kartal Real yanında Enka inşattan satın aldığı arsada,  Adanus Park konutları adıyla yaptığı proje 2011  yılı sonuna doğru  teslime hazırlanıyor.

Çukurova Gayrimenkul İnşaat Son Grup İştiraki olup,  Son grup İcra kurulu başkanı Cihangir SON, İstanbul´da lüx konut projeleri yatırımlarına devam edeceklerini, İstanbul da olması beklenen depreme de hazırlık yaptıklarını, sağlam zeminlerde, depreme daha dayanıklı yeni projeler yapacaklarını söyledi. İnşaat projeleri yapmanın çok ciddi ve büyük sorumluluk gerektirdiğini söyleyen Cihangir SON,  kaliteden asla asla ödün vermeyeceklerini önemle belirtti.

Adana da yapıp teslim ettiğimiz bir çok  lüx konut  projelerimiz de en küçük daireler 240m2  ile 330 m2 arasında olup, ince işçiliğine, bina kalitesine çok önem verdik. Adana dan lüx konut kavramını İstanbul´a taşıyoruz. Toplu konutlarda ve  TOKİ  nin bir çok ucuz konutlarında kullanılan ısı, ses, izolasyon, uygulama sorunları olan ve Avrupa´nın da terk ettiği Tünel kalıp sistemi asla kullanmayacağız. Daha maliyetli ince işçilik de gerektiren ısı ve ses izolasyonu uygulaması daha kaliteli olan, Perde kolon konvansiyonel sistemi kullanıyoruz. Tüm projelerimizde beklenen depreme hazırlık yaptığımızdan, C-30 beton sınıfına göre statik hesapları yaptırıp, C-35 sınıfı beton kullanıyoruz.

Üzülerek söylüyorum, Şili deki depremin benzeri İstanbul da olsa Büyük facia yaşanır.

İstanbul da 40-50 yaşında binaların çok oldu eski semtler var. Bağdat caddesi, Üsküdar, Kadıköy, Okmeydanı vs gibi  bir çok binaların hızla yıkılıp, yenisinin yapılması beklenen deprem için en önemli hazırlık olacaktır. Müteahhitlerin bu dönüşüme hızlı katılımı için eski binadaki her daire sahibinin rızasını almak işi kilitlemektedir. Bunun yerine eski apartmanlarda çoğunluk kararın çıkması ile uygulamalar başlaması hızlı yapıların değişimine sağlayacaktır. Ayrıca bir miktar imarı artırmak, yıkıp depreme dayanıklı yeni yapılaşmanın önünü açacaktır.

Son Grup olarak İstanbul´a biraz geç girdik, ama bundan sonra merkezi yerlerde lüx konut projeler yapmaya devam edeceğiz. İnşaat yapmak çok ciddi bir iş, yaptığınız inşaatta eksik bir şey olsa sizi emeklilik hayatınızda bile yakalar.

Yıl sonuna doğru Çukurova Adanus Tower adında  32 katlı,  220 dairelik lüx konut projesini satışa sunacağız. Çukurova Adanus Tower da daha ferah olması için net kat yüksekliği en az 2.8 metre veya 3 metre olacak.


ADANUS PARK HAKKINDA DAHA DETAYLI BİLGİ:

İstanbul´un yeni çekim merkezi Kartal´ın konum olarak en stratejik noktasında yer alan, etrafı yollarla çevrili, yarım ada şeklinde bir arazi üzerinde kuruluyor. Marmara denizi ve Adaların eşsiz manzarasına hâkim proje, her detayın özenle incelenip tasarlandığı, akıllı çözümlerle yaşam kalitenizin yükseltilmesi anlayışıyla donatıldı. 

İSTANBUL´UN EN SAĞLAM ZEMİNİNDE
GÜVENDE OLMA HİSSİ..

Adanus Park, ideal bir yaşama dair en güvenli, en fonksiyonel ve keyifle yaşabilir mekanlar için TAGO mimarlık Gökhan Aktan Altuğ ve Tatsuya Yamamoto tarafından projelendirildi.

Kartal´ın en prestijli projelerinden olan Adanus Park, Kartal Tem bağlantı otoyolu üzerindeki 10 bin m2 arsa üzerine sadece 180 dairelik recidence konforuna sahip bir şekilde inşa ediliyor.

En son Deprem yönetmeliğine uygun ve yüksek inşaat kalitesiyle Adanus Park projesi, İstanbul´un en sert kaya zemini üzerine, maksimum dayanımlı C-35 sınıfı beton ve sismik 3A inşaat demirinin kullanılacağı Radye temel inşaat tekniğiyle yapılmaktadır. Ayrıca Bina yüksekliğine uygun temel derinliği esas alındı.

Rehau marka yerden ısıtma, Ytong 35-38 cm dış duvar kalınlığıyla A sınıfı bina, 7 parça üst grup Franke ankastre, Lineadecor mutfak,  Dortek ahşap Natura serisi iç kapılar, İki daire arasında ses izolasyonu için 110 cm  boşluklar, katlar arasında ses izolasyonu için Ytong asmolen ve yalıtım malzemesi, banyolar da  Rehau marka sessiz boru, Shücco Alüminyum kaplama  PVC kullanılacak.

Aile olgusu öneminin bilinciyle Adanus Park, Yaşam kalitesinin en önemli unsuru olan daire sayısı, metrajları ve kalitesi, güvenli, konforlu, ferah ve huzur içinde yaşanılması üzerine kurulmuş bir projedir
 
Adanus Park projesinin yüzde 84´lük bölümü yeşil alana peyzaj uygulaması olarak ayrılacaktır.

Açık yüzme havuzu, Güneşlenme terası, Çocuk oyun parkı, Yürüme parkurları, Basketbol sahası, Fitness center, Hobi salonu gibi Sosyal tesislerin bulunduğu projede Çukurova Gayrimenkul & İnşaat´ın çevre duyarlılığı bilinci ile yüzeyde araç geçişi olmayan, konut erişimli jetfan sistemli yeraltı otoparkı yapılacaktır. Her daireye en az bir araçlık ayrıca misafir araçlar içinde açık otopark tahsis edilecektir. Blokların bodrum katında ise daire sahibine sunulacak müstakil depo alanı evinizdeki fazla olan her şeye yer verecektir.
Adanus Park´da güvenlik konusu da en ayrıntılı şekilde düşünülmüştür. Her evde görüntülü intercom sistemi mevcut olmakla birlikte 7/24 profesyonel bir ekip tarafından güvenlik üst seviyede sağlanacaktır.


Sitenin kalabalık olmaması, sosyal yaşantıyı hareketlendirecek zemini sağlıyor. Şehir hayatının unutturduğu komşuluk ilişkilerinin oluşması için daire satılacak kişilerin site hayatına uygun olmasına özellikle özen gösterilecek.

İSTANBUL´DA EVE DÖNÜŞ HİÇ BU KADAR KOLAY OLMAMIŞTI..

Geleceğin yaşam ve iş merkezi Kartal´da, 2012 de açılacak olan Kartal metro durağına sadece 100 metre, Ayrıca  Adanus Park projesi her türlü ulaşım aracına maksimum 20 dakika uzaklıktadır.  E-5 karayolu ve TEM otoyolu bağlantı noktasında olan Adanus Park bölgenin stratejik açıdan önemli bir konumunda yer alıyor. Kartal Kentsel Dönüşüm Projesinin dünyaca ünlü mimar Zaha Hadid'in projelendirdiği yepyeni bir kent yapılanmasının, Marina, Liman ve sosyal komplekslerin bulunduğu önemli noktaların yanı başındadır. Uluslararası Sabiha Gökçen Havalimanı, Kartal Deniz otobüsleri,  yapılmakta olan Kartal Kadıköy Metro hattı, TCDD Anadolu demiryolu ulaşımı, Dünyanın en büyük Adliye Sarayı ve ayrıca M-1Tepe Real - Praktiker- Kartal Outlet Alışveriş Merkezi sınır komşusu olan Adanus Park projesi her zaman en kolay ve en hızlı ulaşılan konumdadır. 


Geri Dön