28 / 03 / 2024

Çukurova Havalimanı ihalesinde sona gelindi!

Çukurova Havalimanı ihalesinde sona gelindi!

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Çukurova Havalimanı ihalesinde artık sona geldiklerini belirterek, “Çukurova Havalimanı için 16 Mayıs’ta ihaleye çıkmıştık ancak Kamu İhale Kurumuna itiraz oldu. İhaleyi alan firma yeniden belirlendi." dedi.



Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Çukurova Havalimanı ihalesinde artık sona geldiklerini belirterek, “Çukurova Havalimanı için 16 Mayıs’ta ihaleye çıkmıştık ancak Kamu İhale Kurumuna itiraz oldu. İhaleyi alan firma yeniden belirlendi. Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanlığımız bir hafta içinde ihaleyi hangi firmanın kazandığını ilan edecek ve yapımına hızla başlanacak” dedi.


Ak Parti Mersin İl Başkanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, Bakan Elvan’ın Çukurova Havaalanı ile ilgili açıklamalarına yer verildi.


Çukurova Bölgesel Havalimanı yolunu karayolları ağına alarak kamulaştırma çalışmalarını başlattıklarını ifade eden Elvan, "Yine Gülnar-Büyükeceli ile Fındıkpınarı-Tepeköy yolunu karayolları ağına aldık. Şu anda 22 ayrı noktada karayolları ekiplerimiz çalışmalarını sürdürüyor. Erdemli-Ayrancı yolunun tamamını yapacağız ama ilk olarak bu yolun ilk 10 kilometresini bölünmüş yol yapacağız. Bunla ilgili çalışmalarımız da başladı" ifadelerini kullandı.


Bunun yanı sıra Değirmençay Barajı’nın da ihalesine çıkıldığını ve 17 Ocak’a kadar tekliflerin beklendiğini dile getiren Elvan, Erdemli Adliyesi için de ihaleye çıkıldığını ve teklifleri almaya başladıklarını kaydetti. Çukurova Havalimanı ihalesinin 16 Mayıs 2016’da yapıldığını hatırlatan Elvan, şöyle devam etti; "Ancak Kamu İhale Kurumuna itiraz oldu. İhaleyi alan firma yeniden belirlendi. Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanlığımız bir hafta içinde ihaleyi hangi firmanın kazandığını ilan edecek ve yapımına hızla başlanacak. İnşallah önümüzdeki 15 gün içerisinde Mersin’de yaptıklarımızla ilgili bir yıllık değerlendirme yapacağız. Biz neyin sözünü verdik? Neyi gerçekleştirdik ve neyi gerçekleştireceğimizi kamuoyuyla paylaşacağız. Bizim her şeyimiz açık ve şeffaf. Allah’ın izniyle bizde yanlış olmaz. Tarsus’a üniversite sözümüzü de tutacağız kimse merak etmesin. Ne söz verdiysek hepsinin arkasındayız kimse merak etmesin.”


Partisinin il ve ilçe yöneticilerine uyarılarda da bulunan Bakan Elvan, “Bundan sonraki süreçte çalışmalarımızı daha arttıracağız. Bundan sonra il ve ilçe yöneticilerimizin yaptığı faaliyetleri yakından takip edeceğim. Kimse kusura bakmasın. Çalışmayan arkadaşımıza yol vereceğiz. İlçe başkanlarımız başarı için birbirleriyle yarışacak. Mersin’de girmediğimiz sokak, çalmadığımız kapı kalmayacak. Bu ekip ve bu yönetim bunu yapabilecek güçte ve yetenektedir. Sizin desteğiniz olmadığı müddetçe biz güçlü bir şekilde karar veremeyiz. Önemli bir süreçten geçiyoruz. Zaman mücadele etme zamanı” diye konuştu.


Milliyet


Geri Dön