25 / 04 / 2024

Çukurova Havalimanı yeni ihale tarihi: 15 Ocak!

Çukurova Havalimanı yeni ihale tarihi: 15 Ocak!

MAYIS 2013’te temel atma töreni yapılan Çukurova Havalimanı için yeni bir ihale yapılacak. İhalenin daha önce üstlenicisi olan Koçoğlu İnşaat’ın yaşadığı mali sıkıntılar nedeni ile projeye devam edemeyince ihalenin yenilenmesi gündeme geldi.



Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ), Çukurova Bölgesel Havalimanı inşası projesinin yap-işlet-devret modeli kapsamında 15 Ocak 2016'da ihale edileceğini duyurdu.


Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alan ilana göre, 1 milyon euro geçici teminat bedelli projeye ihale tarihine kadar teklif verilebilecek.


357 MİLYON EURO BEDELLE KOÇOĞLU ÜSTLENDİ

Türkiye’nin 2.’inci en büyük havalimanı olması beklenen Çukurova Havalimanı’nı inşa eden Koçoğlu İnşaat üstlenmişti. 357 milyon Euro bedelle Çukurova Havalimanı projesini ‘Yap-İşlet-Devret’ modeli ile üstlenen Koçoğlu İnşaat Sanayi Tarım ve Hayvancılık Tic. A.Ş., bir süre önce mali sıkıntıya girdi. Şirket, mahkemeden iflas erteleme talebinde bulundu. Şirket, iflas erteleme başvurusu yaptığı süreçte, projeyi bitirebilmek için yerli yabancı ortak arayışına girdi. Ancak, yürütülen görüşmelerden sonuç alınamadı.



Hürriyet 


Geri Dön