19 / 03 / 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan 3. Havalimanı'nı havadan inceledi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan 3. Havalimanı'nı havadan inceledi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da 3. Havalimanı inşaat alanındaki çalışmaları havadan inceledi. Ziyarette, 3. Havalimanı inşaat çalışmalarıyla ilgili olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'a brifing verildi.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da 3. Havalimanı inşaat alanındaki çalışmaları havadan inceledi. Ziyarette, 3. Havalimanı inşaat çalışmalarıyla ilgili olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'a brifing verildi.


Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Erdoğan'ın inşaat alanına yaptığı ziyarette, Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım da hazır bulundu.


Ziyarette, 3. Havalimanı inşaat çalışmalarıyla ilgili olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'a brifing verildi.


Bakanların, havalimanı inşaatını yapan 5'li konsorsiyumun yanı sıra THY ve DHMİ yetkililerinin de katıldıkları brifingde, Cumhurbaşkanı Erdoğan, çalışmaların gidişatı hakkında bilgi aldı.


Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım ile Konsorsiyum üyesi Limak Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, ilk etabı 2018'in Şubat ayında hizmete girecek olan projeye ilişkin çalışmaların yüzde 20'sinin halihazırda tamamlandığını ve tüm işlerin belirlenen takvime göre yürüdüğünü belirtti. Özdemir, inşaatta halen bin 500'ü beyaz yakalı olmak üzere toplam 15 bin kişinin çalıştığına dikkati çekti.


Yetkililer, projenin tamamlanmasıyla dünyanın en büyük havalimanına kavuşacak olan İstanbul'un, tam bir buluşma noktasına dönüşeceğini vurguladı.


Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ise yetkililere, havalimanının yapımında kullanılan malzemelerin yerli firmalardan teminine azami ölçüde özen göstermekte fayda bulunduğunu hatırlattığı öğrenildi.


Erdoğan, brifing sonrasında, beraberindeki bakanlarla, inşaatı devam eden terminal binasında da incelemelerde bulundu.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaklaşık 3 saat süren ziyaret sırasında kendisine tezahüratlarla sevgi gösterisinde bulunan işçilerle hatıra fotoğrafı da çektirdi.


AA





Bu haber Sabah Gazetesi'nde şöyle yer aldı:


Gezi ve 17-25 Aralık’ta hedef haline getirilen yeni havalimanının yapımı tüm engellemelere rağmen son hızla sürüyor. % 20’si biten inşaatı dün Cumhurbaşkanı teftiş etti. Ziyaretin mayısta yapılması Gezi’ye gönderme olarak yorumlandı

Gezi olayları ve 17-25 Aralık'ta hükümeti devirmeye yönelik darbe girişimlerinin hedefi haline gelen, dışarıda küresel güçlerin, içeride ise muhalefetin tüm engellemelerine rağmen hız kesmeden devam eden İstanbul'un yeni havalimanını dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ziyaret etti.


MAYIS MESAJI VERDİ

Beraberindeki heyetle havalimanını teftiş eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, helikopterle inşaat alanını inceledi. Arabayla dev şantiyeyi gezen Erdoğan, yetkililerden 1.5 saat brifing aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın havalimanı teftişi için seçtiği tarih de dikkat çekti. Çünkü, mayıs ayı hem 3'üncü havalimanı ve 3'üncü köprü gibi büyük projelerin engellenmeye çalışıldığı Gezi olaylarının yıldönümü hem de dev ihalenin üçüncü yılı. Havalimanı ihalesi 2 Mayıs 2013'te yapılmıştı. İhaleyi, 22 milyar 152 euroluk teklifle Limak-Kolin-Cengiz- Mapa-Kalyon Ortak Girişim Grubu kazanmıştı. Erdoğan'ın bu tarihi seçmesi bir mesaj olarak algılandı.


15 AYDA % 20'Sİ TAMAMLANDI

Erdoğan'ın incelemelerde bulunduğu proje hız kesmeden devam ediyor. 1 Mayıs 2015'te yer teslimi yapılan havalimanının yüzde 20'si tamamlandı. Ana terminal binasının bir bölümü bitti. Bittiğinde 150 milyon yolcu kapasitesiyle dünyanın en büyüğü olacak projenin ilk etabının Şubat 2018'de açılması bekleniyor.


MALZEMEYİ YERLİDEN ALIN

Brifingde , Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, ilk etabın Şubat 2018'de hizmete gireceğini, çalışmaların takvime bağlı yürüdüğünü belirtti. Özdemir, inşaatta halen bin 500'ü beyaz yakalı olmak üzere toplam 15 bin kişinin çalıştığına dikkat çekti. Erdoğan ise yetkililere, havalimanının yapımında kullanılan malzemelerin yerli firmalardan teminine özen göstermekte fayda bulunduğunu hatırlattı. Erdoğan'ın ziyareti yaklaşık 3 saat sürdü.


ERDOĞAN ALANDA TEFTİŞ YAPTI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, havalimanında kuzey doğu iskelesinden örnek bir kesiti de inceledi. Erdoğan'a 36 bin iş makinesinin çalıştığı, günde 1 milyon litre yakıt tüketildiği, 15 bin kişiye yaşam alanı yapıldığı anlatıldı. Brifing alan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da projenin ilk etabının Şubat 2018'e kadar yetiştirilmesi yönünde talimat verdiği öğrenildi. Erdoğan, havalimanında işçilerle de sohbet etti.

Cumhurbaşkanı bir süre helikopterle havada dolaşarak havalimanı inşaatını kuşbakışı inceledi. Yaklaşık 1.5 saat süren brifingin ardından Erdoğan, makam aracıyla havalimanı şantiyesini gezdi.

Havalimanı işçileri Erdoğan'ı büyük coşkuyla karşıladı; kendisiyle fotoğraf çektirmek için yarıştı.


4 BAKAN'LA İNCELEDİ

Cumhurbaşkanı'na Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Enerji Bakanı Berat Albayrak, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Göksel Gümüşdağ eşlik etti.


ERDOĞAN'DAN AVRUPA BİRLİĞİ'NE MESAJ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 9 Mayıs Avrupa Günü'nde Avrupa Birliği'ne (AB) mesajlar verdi. AB'nin terörle mücadele konusunda daha kararlı bir tutum sergilemesi gerektiğini belirten Erdoğan, "Suriye, Irak ve diğer çatışma bölgelerinden kaynaklanan büyük göç krizi karşısında kararlı ve ilkeli bir duruş sergilemek büyük önem arz ediyor" açıklamasında bulundu. Türkiye'nin bu sorunlara kalıcı çözüm bulunması için AB ile işbirliği içinde olacağını bildiren Erdoğan, şu görüşlerini paylaştı: "Temennimiz, Avrupa'nın, katı göç politikalarının, göçmenlere karşı ayrımcılığın, hoşgörüsüzlüğün ve İslamofobinin tırmanışa geçtiği bir bölge olmamasıdır." Erdoğan, AB'nin Türkiye'ye verdiği sözleri yerine getirmesi çağrısında da bulundu.



Sabah



Haber Milliyet Gazetesi'nde şöyle yer aldı


Erdoğan’a Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanvekili Göksel Gümüşdağ eşlik etti. Geceyi Tarabya Köşkü’nde geçiren Erdoğan, saat 14.15’de köşkten Bakan 


Albayrak ile birlikte çıkarak Cumhurbaşkanlığı helikopter pistine geldi. Erdoğan, kendisini burada bekleyen diğer bakanlarla birlikte helikoptere bindi. Helikopter ilk olarak 3. Boğaz Köprüsü yönüne hareket etti. Erdoğan ve beraberindeki bakanların ardından da köprü bağlantı yollarındaki çalışmaları ve 3. Havalimanı inşaatını havadan inceledi. Cumhurbaşkanı ve bakanlar inşaat sahasına da inip çalışmalar hakkında detaylı bilgi aldı. 


Milliyet


Geri Dön