20 / 04 / 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul ‘müze şehir’ olsun!

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul ‘müze şehir’ olsun!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kültür ve Sanat Politikaları Kurulu toplantısında  yaptığı açıklamada İstanbul’u bir “müze şehir” haline getirmek istediğini belirtti ve müze türleriyle ilgili çalışma yapılmasını istedi.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni sisteme geçişin ardından temmuz ayında oluşturulan Kültür ve Sanat Politikaları Kurulu ile Ekonomi Politikaları Kurulu’nun ilk toplantılarını geçtiğimiz gün Çankaya Köşkü’nde gerçekleştirdi.

Milliyet gazetesinden Ayşegül Kahvecioğlu'nun haberine göre, Kurulların başkanı olan Erdoğan, 4 sene aradan sonra Çankaya Köşkü’nde yaptığı ilk programda Ekonomi Politikaları Kurulu Başkanvekilliği’ne eski Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’yi, Kültür ve Sanat Politikaları Kurulu Başkanvekilliği’ne ise yazar İskender Pala’yı getirdi.

2.5 saat süren Kültür ve Sanat Politikaları Kurulu’nda Erdoğan’ın İstanbul’u bir “müze şehir” haline getirmek istediğini söylediği ve farklı müze türleri ile ilgili çalışma yapılmasını istediği belirtildi. İstanbul’da açılabilecek yeni müzelerle ilgili kurul üyelerinin fikir teatisinde bulunduğu; İstanbul’da hangi alanların, “tabii müze” olarak korunabileceğinin masaya yatırıldığı bildirildi. 
Ayrıca Erdoğan’ın İstanbul’da eski kitapların kurtarılması ile ilgili bir “müze kütüphane” açılması için çalışılması talimatını verdiği de belirtildi.

‘Müze kütüphane’

Toplantıda gündeme gelen bir başka konu başlığı da Türkiye ile yabancı ülkeler arasında kültür sanat alanında işbirliği projelerinin hayata geçirilmesi oldu. Bu kapsamda Türk tiyatrosunun, sinemasının, müziğinin yurt dışına taşınması; Türk sanatçıların yurt dışında temsiller yaparak Türk kültürünü tanıtması hedefleniyor. Kültür ve Sanat Politikaları Kurulu’nun bir sonraki toplantısının haftaya salı günü İstanbul’da yapılmasına karar verildi. Bu toplantıda kurulun atılacak adımlarla ilgili yol haritasını belirleyecekleri belirtildi.


Geri Dön