25 / 04 / 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kanal İstanbul benim çılgın projem!

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kanal İstanbul benim çılgın projem!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kanal İstanbul’u yapacaklarını belirterek “Bu projeyi biz Karadeniz’i Marmara’ya bağlamak suretiyle hayata geçireceğiz. Dünya bu projeyi de hayran hayran gelip yerinde izleyecek, diğer projelerimizi izlediği gibi” diye konuştu.



 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kanal İstanbul projesinin hayata geçirileceğini dile getirdi. Milliyet'ten Gökhan Karakaş'ın haberine göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün Üsküdar Kısıklı’daki konutundan cuma namazına gitmek için çıkarken, konutunun yakınındaki pastanenin önünde kendisini doğum gününü kutlamak için bekleyenleri görünce makam aracını durdurdu. Pastanenin sahibi Köksal Kantarcı ve çalışanlarının hazırladıkları pastayla Erdoğan’ı karşılayan vatandaşlar, “Nice seneleriniz olsun, Allah size uzun ömürler versin” diye konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan da “Hep birlikte nice yıllara inşallah. Ülkemizi ileri seviyelere tırmandırarak o günleri hep birlikte yaşamayı, Allah bizlere nasip eder inşallah” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kanal İstanbul benim çılgın projem!

‘Her türlü adımı atıyoruz’

“Kanal İstanbul’la ilgili kongrede ‘İnadına yapacağız’ ifadesini kullandınız. Hem İBB Başkanı hem ana muhalefet liderinden itiraz geldi. Takvim  belli mi?” şeklindeki soru üzerine cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu: “Başta Çevre ve Şehircilik, Ulaştırma Bakanlığımız olsun her türlü adımı şu anda atmış bulunuyoruz. Ne bundan ana muhalefet anlar, ne bundan İstanbul Büyükşehir Belediyesi anlar. Biliyorsunuz bu proje benim Büyükşehir Belediye Başkanlığım dönemine dayanan bir projedir. Biz ülkede hizmet etmek istiyoruz. Ülkemizde bir şeyler yapmak istiyoruz ve Boğaz’ın özellikle ne tür tehditler altında olduğunu İstanbul’da yaşayan benim halkım zaten gayet iyi biliyor. Biliyorsunuz bundan yıllar önce bir Rumen tankerinin, özellikle Sarayburnu açıklarında yaşanan olay. Aylarca bu tanker burada yandı. Zaman zaman Boğaz’ın değişik yerlerinde tankerlerin yalılara bindirmesi olaylarını biliyoruz. Bütün bu olaylar yaşanırken hala bu ana muhalefet ‘Yaptırmayız, istemezük...’ Ya siz neyi istiyorsunuz ki, neyi yaptınız ki bu ülkede? Hiçbir şeyleri yok.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kanal İstanbul benim çılgın projem!

‘Benim çılgın projem’

Bakın şimdi İstanbul’da çöp dağları aynen benim belediyeyi devraldığım zamandaki gibi yükselmeye başladı. Ya sen belediye başkanı değil misin? Bu çöpler niye temizlenmiyor, bu çöpler niye kaldırılmıyor? Yani İstanbul halkı hala, yeniden eski Türkiye özlemine mi dönecek? İnadına ifadesini ben İstanbul’umuza bir güzellik kazandıracağız ve bu yeni değil. Benim ‘çılgın proje’ diye ifade ettiğim bir projedir. Şu anda bizim zaten projemiz hazırdır, alternatifleriyle hazırdır. Bu projeyi biz Karadeniz’i Marmara’ya bağlamak suretiyle hayata geçireceğiz. Dünya bu projeyi de hayran hayran gelip yerinde izleyecek, diğer projelerimizi izlediği gibi. Çanakkale Köprüsü’nü izlediği gibi, Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nü, Avrasya’yı izlediği gibi. Aynı şekilde biliyorsunuz Üsküdar’dan karşı tarafa  Marmaray  biliyorsunuz herkesi hayran bırakan bir proje ama bizim icraatlarımızın ulaştığı yere bunların hayalleri bile ulaşamıyor.”

 

Murat Kurum 'Kanal İstanbul' için talimat verdi!


Geri Dön