29 / 03 / 2024

Kanal İstanbul için tarih belli oldu!

Kanal İstanbul için tarih belli oldu!

Cuma namazı sonrası gazetecilere açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kanal İstanbul Projesi'nde yer alacak ilk köprü için Haziran ayında temel atılacağını dile getirdi.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazı sonrasında gazetecilere açıklamalarda bulundu. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Erdoğan Kanal İstanbul Projesi için ilk temel atma işleminin Haziran ayında yapılacağını dile getirdi. 

Kanal İstanbul için tarih belli oldu!

Erdoğan Kanal İstanbul'a yönelik şunları söyledi:

 Kanal İstanbul için tarih belli oldu!

"Muhalefetin işi gücü bu ülkede herhangi bir şeyi, hayırlı bir işi yaptırmamak. Şu anda biz ilk adımı, inşallah kanal üzerinden geçecek köprülerin adımını atalım istiyoruz. Şimdi ilk etapta planlanan 6 köprü, bunun 7 de olma durumu var. Şu anda projelendirmede bu adımlar atıldı. Kanal üzerinden geçecek köprülerden bir tanesinin adımını inşallah haziranda atacağız. Şu an itibarıyla da Ulaştırma Bakanlığımız, Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız süratle adımı atıp ve sahiplendirme, sahiplendirmeyle birlikte de inşallah bu adımı atıp temeli atacağız. Bu temelle birlikte ilk köprünün yapımına başlayacağız. Çünkü bu köprülerle birlikte bir defa kanalın her iki yanından sürecin başlaması önem arz ediyor. Bunları devam ettireceğiz. Bir diğer taraftan da tabii çok ciddi hafriyat söz konusu olacak. Bu hafriyatların yapımı da sahiplendirme bittikten sonra başlayacak. Burada tabi küresel sermayeden, yerli sermayeyle bu işe girecek olanlar var. Veyahut konsorsiyum olarak sadece Türkiye'den bu işi yürütecek olanlar olabilir. Bir diğer taraftan da, yani dış kredi veya tamamıyla içeriden bu işi yapmak suretiyle adımı atmak da söz konusu."

Kanal İstanbul'la neler değişecek?


Geri Dön