25 / 04 / 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kanal İstanbul açıklaması: Bundan ne ana muhalefet ne İBB anlar!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kanal İstanbul açıklaması: Bundan ne ana muhalefet ne İBB anlar!

Üsküdar’daki Büyük Selimiye Camisinde cuma namazı çıkışı konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kanal İstanbul'a yönelik açıklamalarda bulundu.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Üsküdar’daki Büyük Selimiye Camisinde cuma namazı çıkışı basın mensubuna açıklamalarda bulunduç

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Kanal İstanbul Projesi'ne dair konuşan Erdoğan şunları söyledi: 

 Cumhurbaşkanı Erdoğan dan Kanal İstanbul açıklaması: Bundan ne ana muhalefet ne İBB anlar!

"Kanal İstanbul Projesi ile ilgili her türlü adımı şu anda atmış bulunuyoruz. Ne bundan ana muhalefet anlar ne İstanbul Büyükşehir Belediyesi anlar.

Şu anda projemiz alternatifleriyle hazırdır ve bu projeyi Karadeniz'i Marmara'ya bağlamak suretiyle hayata geçireceğiz. Dünya bu projeyi hayran hayran gelip yerinde izleyecek."

"İstanbul, şu anda ne hale geldiğini görüyorsunuz. Tedbirleri var mı? Yok. Attıkları bir adım var mı? Yok. Şimdi İstanbul'da çöp dağları aynen benim belediyeyi devraldığım zamandaki gibi yükselmeye başladı."

Başkan Erdoğan, "Boğazın özellikle ne tür tehditler altında olduğunu, İstanbul'da yaşayan halkım gayet iyi biliyor. Bundan yıllar önce bir Romen tankerinin Sarayburnu açıklarındaki olayı, aylarca bu tanker burada yandı. Zaman zaman boğazın değişik yerlerinde tankerlerin yalılara bindirmesi olaylarını biliyoruz. Hala ana muhalefet yaptırmayız diyor. Neyi yaptınız ki siz? İnadına ifadesini ben İstanbul'umuza bir güzellik kazandıracağız ve bu yeni değil, 'Çılgın Proje' diye ifade ettiğim projedir. Dünya bu projeyi de hayran hayran yerinde gelip izleyecek. Diğer projelerimizi izlediği gibi" dedi.

İstanbul Boğazı'nda geçmişten günümüze yaşanan tanker kazaları Kanal İstanbul Projesi'nin önemini ortaya koyuyor. Günümüzde Boğaz'dan yılda ortalama 50 bin gemi geçerken, İletişim Başkanlığı'nın verilerine göre 2050'de 78 bin, 2070'te 86 bin gemi geçecek.
 

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kanal İstanbul’u inadına yapacağız!

 


Geri Dön