26 / 04 / 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan Manisa ve Denizli için müjdeler verdi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan Manisa ve Denizli için müjdeler verdi!

Manisa ve Denizli’de mitingler düzenleyen Erdoğan, “Hizmet ve yatırım hamlesini 31 Mart’tan sonra hızlandırarak devam ettireceğiz. Büyükşehir ve ilçelerimizde başkanlarımızla el ele vererek kentlerimizi imar ve ihya etmeyi sürdüreceğiz” diye açıklama yaptı. 



Denizli ve Manisa’da Cumhur İttifakı adaylarıyla gerçekleştirilen mitinglerde açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, iki kentte önemli yatırımlara imza attıklarını, bundan sonraki süreçte de hizmetlerin süreceğini ifade ett. 

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre Denizli’de, 29 Ekim Bulvarı’nda gerçekleştirilen mitingde halka hitap eden Erdoğan, “17 yılda Denizli’ye 23 milyar lira yatırım yaptık” dedi.

Erdoğan, eğitimde 3 bin 897 derslik yaptıklarını, gelecek yıl da Denizli ve Çivril’de 2 bin 300 kişi kapasiteli yurt binaları açacaklarını dile getirdi. 

Bin yataklı hastane

Erdoğan, sağlıkta 13’ü hastane 29 tesisi şehre kazandırdıklarını, Denizli için yapımı, ihalesi ve plan proje çalışmaları devam eden toplam 24 sağlık tesisi bulunduğunu ifade etti. Bin yataklı şehir hastanesinin ihale aşamasında olduğunu, en kısa sürede ihaleyi yapıp inşaata başlanacağını dile getiren Erdoğan, “Denizli’de 11 bin 539 konut projesini hayata geçirdik. İmar Barışı’ndan şehrimizde 115 bin vatandaşımız faydalandı” vurgusunu yaptı.

Denizli’de 1 teknopark, 11 Ar-Ge ve 21 tasarım merkezi kurduklarını anlatan Erdoğan, şehre 17 yılda 15 baraj ve 8 gölet inşa ettiklerini, 3 baraj ve 5 göletin daha şu anda inşa edildiğini söyledi. Sulama projeleriyle 830 bin dekar araziyi sulamaya açtıklarını dile  getiren Erdoğan, inşası süren tesislerle 74 bin dekar araziyi daha sulamaya açacaklarını ifade etti.

Manisa Cumhuriyet Meydanı’nda da halka hitap eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Manisa’ya 27 katrilyon (27 milyar lira) yatırım yaptıklarını belirtti. Sabuncubeli Tüneli’nin önemli bir eksikliği giderdiğini kaydeden Erdoğan, şöyle devam etti: “Eğitimde 4 bin 400 derslik açtık. Yükseköğrenim gören öğrencilere 6 bin 13 yatak kapasiteli yurt binası açtık. İki adet yurt binasını da hizmete alıyoruz. Manisa Alaşehir ve Ahmetli’de toplamda 1850 kişi kapasiteli 4 yurt binası daha yapacağız. 12 bin seyirci kapasiteli Akhisar Stadyumu’nu kim yaptı? Biz yaptık. Gençlik merkezlerini şehrimize kazandırdık. Sağlıkta 23’ü hastane olan toplam 65 sağlık tesisini hizmete sunduk” dedi. 


Geri Dön