18 / 04 / 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi verdi! İkramiyeler bugün ödeniyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi verdi! İkramiyeler bugün ödeniyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan milyonlarca kamu işçisini ilgilendiren ek zam ile ilgili müjdeyi verdi. Erdoğan, kamu işçileri için, "Ücretlerinde yüzde 28’i bulan artış sağlamış oluyoruz." ifadesini kullandı.



Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan  ile Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay önceki gün bir araya gelerek ilave zamla ilgili açıklama yapmış, "Sayın Cumhurbaşkanımız'ın bu yöndeki açıklamayı en kısa sürede yapmasını bekliyoruz. Bu açıklamanın ardından, 700 bin kamu işçisinin ücretlerine yüzde 2.5'lik zam Şubat ayındaki ücretlere yansıyacaktır" demişti.

Hükümet ile işçi konfederasyonları arasında 11 Ağustos 2021'de Kamu Toplu İş Sözleşmesi Çerçeve Protokolü'ne ilişkin anlaşmaya göre, işçilerin taban ücretleri 4 bin 100 liraya çıkarıldı.

2021-2022 yılının ilk 6 ayı için ücretlere yüzde 12, diğer 6 ay için yüzde 5 artı enflasyon farkı artışına karar verildi


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön