19 / 03 / 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sırada Kanal İstanbul var!

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sırada Kanal İstanbul var!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'de ilk defa sürücüsüz metro olarak faaliyet gösteren Üsküdar-Ümraniye metrosunun 2. etabı olan Çekmeköy hattının açılış törenine katıldı.



Türkiye'de ilk defa sürücüsüz metro olarak faaliyet gösteren Üsküdar-Ümraniye metrosunun 2. etabı olan Çekmeköy hattı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla açıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ümraniye-Çekmeköy - Sancaktepe Metrosunun açılış törenine katıldı. Vatandaşların yoğun katılım gösterdiği açılış programında Cumhurbaşkanı Erdoğan, halka hitap etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan çeşitli konular hakkında açıklamalar yaptı. 

Milliyet gazetesinde yer alan habere göre, yapılacak projeler hakkında bilgiler veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sırada Kanal İstanbul var. Atatürk Havalimanı’nın bulunduğu yeri Millet Bahçesi yapıyoruz. Aynı zamanda etraftaki o binaları da Türkiye’nin en büyük fuar merkezi haline getiriyoruz. Oradaki bir bölümü de şu anda tek pist orayı aynı şekilde tutacağız. Taksim’deki AKM yerine İstanbul’a yakışır bir opera binasını şu anda yapıyoruz. Rami kışlasını ülkemizin en büyük kütüphanesi haline getiriyoruz. İstanbul siluetinin en güzel motiflerinden biri olan Kuleli askeri lisesini müze, Haliç tersanesini bilim ve teknoloji merkezi yapıyoruz. Eskiden camialtı tersanesi. O bölgeyi çok ciddi bir merkez haline getiriyoruz. İçinde 2 müzesi ile, alışveriş merkezleri ile, otelleri ile orada bir başka merkez inşa edeceğiz. Haliç o eserle bir başka güzel olacak. Şimdiden boğaz manzarasının ayrılmaz bir parçası haline gelen Çamlıca’daki muhteşem camimizin inşaatı bitmek üzere. Bütün bunlar Türkiye’nin 2023 hedeflerine ulaşma kararlılığının sembolleri olacaktır” dedi.


Kanal İstanbul bu yıl ihaleye çıkarılacak!
Kanal İstanbul’un etrafında kurulacak yeni şehir için ilk adım!
Üsküdar-Çekmeköy-Sancaktepe metro hattının ikinci etabı açıldı!


Geri Dön