19 / 04 / 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan mega projeler açıklaması!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan mega projeler açıklaması!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İzmir'de vatandaşlara hitap etti. Erdoğan Osman Gazi Köprüsü'nün bayramdan önce açılacağını açıkladı.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, özel uçak "ANA" ile saat 23.30'da İzmir'e geldi.


Erdoğan'ı, Adnan Menderes Havalimanı'nda, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan,  İzmir  Valisi Mustafa Toprak, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile öteki ilgililer karşıladı.


Cumhurbaşkanı Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan da İzmir'e geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İzmir'de halka hitap etti. Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:


"13 SENEDİR BİZ NE YAPTIK?"

Hep şunu söyledik: Halep oradaysa, arşın işte burada. Yaklaşık 4 saattir buradasınız. Biliyorum ki sizlerin heyecanı zaten bizleri bu yolda hiçbir zaman yormadı. Sizin heyecanınız bize dağladı deldirdi. Bizler Ferhat olduk, sizler Şirin. 79 senede, cumhuriyet tarihinde 6100 kilometre bölünmüş yol; 13 senede biz ne yaptık 18 bin kilometre bölünmüş yol. Farkımız bu. 


"SİZE BİR MÜJDE VERİYORUZ"

Şimdi size bir müjde veriyoruz: İnşallah bayramın hemen öncesinde Osmangazi Köprüsü'nü açıyoruz. Orhangazi ile bütünleştiriyoruz. İzmir-İstanbul 8 buçuk saatti, şimdi 3 saat. Kaza riski azalıyor. Ve öyle bir yolculuk yapacaksınız ki, yollar maşallah pırıl pırıl. Sağı solu ya yeşil orman ya deniz. Yeri gelecek haydi şurada bir piknik yapalım diyeceksiniz. Modern Türkiye'nin temel taşları bunlar. Yol medeniyettir. Medeni olmanın bunlar işaret fişekleri. 


"BİZİM İCRAATLARIMIZIN ULAŞTIĞI YERLERE BUNLARIN HAYYALERİ BİLE ULAŞAMAZ"

26 Ağustos'ta bir başka adım daha atıyoruz: Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü de inşallah açıyoruz. Yıl sonuna kadar Boğaz köprüsünün altından Avrasya tünelinin de açılışını yapıyoruz. Fatih Sultan Mehmet karadan yürüttü, biz de denizin altından yürütüyoruz. Marmaray'ı açtık, 3 yıl oldu. O günden bugüne Marmaray'dan 130 milyon kişi geçti. Bizim icraatlarımızın ulaştığı yere bunların hayalleri bile ulaşamaz. 

Bir, Kanal İstanbul. Karadeniz'i Marmara'ya bağlıyoruz. Sayın Başbakan'dan bir şey daha istiyorum, o zaman bana verdiği sözü vardı, neydi? Çanakkale Köprüsü'nü yapacağız. Bu millet yapar mı, bitti. Niye batı Türkiye'yi bu kadar kıskanıyor? Neden? Bu bölücü terör örgütünü neden bizim ülkemize musallat ediyorlar? Silah veriyorlar, para veriyorlar, ve bunları desteklerken bize de dürüst davranmıyorlar. 


Habertürk



Haber Milliyet'te şöyle yer aldı;


İşte Erdoğan'ın konuşmasından önemli satır başları;


"Müjdeyi buradan veriyoruz. Bayramın hemen öncesinde Osman Gazi Köprüsü'nü açıyoruz. Bu yolda seyahat güzel olacak. Modern Türkiye'nin temel taşları bunlar. Bunlar medeniyetin işaret fişekleri."


"26 Ağustos'ta bir başka adım daha atıyoruz. Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü de inşallah açıyoruz. Yıl sonuna kadar Boğaz köprüsünün altından Avrasya tünelinin de açılışını yapıyoruz. Fatih Sultan Mehmet karadan yürüttü, biz de denizin altından yürütüyoruz. Marmaray'ı açtık, 3 yıl oldu. O günden bugüne Marmaray'dan 130 milyon kişi geçti. Bizim icraatlarımızın ulaştığı yere bunların hayalleri bile ulaşamaz."


Milliyet 


Geri Dön