19 / 04 / 2024

Cumhuriyet İlkelerine uygun kiracı aranıyor

Cumhuriyet İlkelerine uygun kiracı aranıyor

Türkiye Turing ve Otomobil Kurumu, Kapıkule'deki tesislerini kiraya veriyor.



Soğukçeşme Sokağı, Yıldız Parkı, Emirgan'daki Beyaz, Sarı, Pembe Köşkler, Hidiv Karsı, Fenerbahçe Parkı, Büyükada Kültür Evi'ni İstanbullulara kazandıran Türkiye Turing ve Otomobil Kurumu, Kapıkule'deki tesislerini kiraya veriyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile uğraşmaktan yorgun düşen kurumun tesis ilanı da oldukça tedbirli. Turing Edirne Kapıkule'deki 79 bin metrekare içindeki alanı kiraya vermek için çıktığı ilanda 14 madde belirlemiş durumda. 10'uncu maddede ise 'Cumhuriyet İlkelerine' bağlılık şartı aranıyor. Turing'in ilanındaki 10'uncu maddesi, 'Tesiste ülkemizin uluslararası kuruluş ve tarihi değerlerinden biri olan Turing'in kültürel seviyesi, marka kalitesi, uygarlık misyonu gözetilecek.
MİLLİ EMLAK FENERBAHÇE PARKI'NDAN 760 BİN TL İSTEDİ
1990 yılında Fenerbahçesi Parkı'nı kiralayarak bugünkü haline getiren Türkiye Turind ve Otomotiv Kurumu'nun başı Milli Emlak ile dertte. Milli Emlak'ın Büyükşehir Belediyesi'ne, Büyükşehir'inde Kadıköy Belediyesi'ne verdiği alanı kiralayan Turing düzenli olarak ödemelerini yaparken, Mill, Emlak buradaki küçük pavyonları gerekçe göstererek, '760 bin TL ecri misil bedeli' çıkardı. Bunun üzerine konuyu Danıştay'a taşıdıklarını belirten Turing Yönetim Kurulu Başkanı Uğur İbrahimhakkıoğlu, "Bu parkın bakımı da bize ait. Sözü edilen o pavyonlardan para kazanılmıyor ki zaten. Parkın bakımı için 40 işçi çalışıyor, teşekkür beklerken Milli Emlak, bu alanları gerekçe gösterip 760 bin lira istedi. Olayı yargıya taşıdık bekliyoruz" dedi.


Habertürk


Geri Dön