25 / 04 / 2024

Cushman Wakefield Avm Partners'a talip oldu!

Cushman Wakefield Avm Partners'a talip oldu!

Geçen yıl Alman mfi ile yaptığı işbirliğini sona erdiren Avm Partners’a iki talip çıktı. Bunlardan birisi Cushman & Wakefield, diğeri ise ticari gayrimenkul üzerine finansal ve yatırım yönetimi alanında danışmanlık hizmetleri sunan JLL.



Her iki firmanın da Avm Partners’a ortak olmak için teklifte bulunduğu konuşuluyor. Aydın Yurdum’un başında olduğu şirketin bu ortaklık tekliflerini nasıl değerlendireceği ise merak konusu...


2006’da kuruldu

2006 yılı Mart ayında Aydın Yurdum, Tarkan Ander ve Dora Şahintürk tarafından kurulan Avm Partners, 2008 yılı şubat ayında Alman Management für Immobilien AG (mfi) ile yaptığı işbirliği yapmış, işbirliği sonrasında şirketin ismi ‘avm mfi partners’ olarak değişmişti.

Alman mfi ile yaptığı ortaklığı geçen yıl sona erdiren Avm Partners’a, şimdi AVM sihirbazı olarak bilinen Avi Alkaş’ın başında olduğu Jones Lang LaSalle’in de talip olduğu öğrenildi.


51 AVM’ye hizmet

Türkiye çapında tamamlanan ve devam etmekte olan; 5 bin 100 mağaza ve toplam 1.6 milyon metrekareyi aşan kiralanabilir alan ile 51 AVM ve karma kullanımlı projede hizmet veren Avm Partners, özellikle tesis yönetiminde sektörde önemli bir yere sahip.

Şirketin uzmanlık alanı içinde alışveriş merkezi, ofis, rezidans yönetimi, kiralama, proje geliştirme, proje yönetimi, finansman idaresi ve raporlamaları, mimari konsept tasarım ve planlama danışmanlığı bulunuyor.


Yönetim yapısı

Alman mfi ile yaptığı ortaklığı geçen yıl sona erdiren Avm Partners, konuyla ilgili şu açıklamayı yapmıştı:

“Farklılaşan hedef pazar ve büyüme stratejisi nedeniyle varılan anlaşma sonrasında, karşılıklı mutabakat ile, mfi AG’in sahip olduğu Avm Partners hisselerini mfi’den geri almış ve devir işlemi 25.07.2014 tarihinde gerçekleşmiştir. avm partners’ın hisselerinin geri alınması ile mfi (Management für Immobilien AG) ile ortaklığımız tamamen sona ermiştir.

Birleşmenin gerçekleştiği 2008 yılında 831 mağaza, 232 bin metrekare ve 7 AVM projesi ile pazarda yer alan ve şu anda Türkiye çapında tamamlanan ve devam etmekte olan 5 bin 100 mağaza, 1.6 milyon metrekareyi aşan kiralanabilir alan ile toplam 51 AVM ve karma kullanımlı projeye hizmet verir durumdaki şirketimizin bu gelişme sonrasında yönetim yapısında hiçbir değişiklik olmadığını, kurulduğu tarihte olduğu gibi ‘Avm Partners’ unvanı ile projelerimiz ve faaliyetlerimizin artarak devam edeceğini vurgulamak isteriz.”


Milliyet



Geri Dön