29 / 03 / 2024

CXT UNO tek kirişli vinç, çift kirişli vinçlere göre daha avantajlı!

CXT UNO tek kirişli vinç, çift kirişli vinçlere göre daha avantajlı!

Konecranes Türkiye’nin Genel Müdürü Sami Korpela, “Tavan vinçlerinin, iki türünün de eşit derecede dayanıklı ve kaliteli” olduğunu ifade ediyor. Aslında daha fazla avantajının olduğunu da ekliyor.



Çift kirişli vinçlerin tek kirişli vinçlerden daha dayanıklı ve kaliteli olduğu algısı, tavan vinçlerinde sık karşılaşılan yanlış bir kanıdır. Konecranes Türkiye’nin Genel Müdürü Sami Korpela, “Tavan vinçlerinin, iki türünün de eşit derecede dayanıklı ve kaliteli” olduğunu ifade ediyor. Aksine, tek kirişli vinçlerin çift kirişli vinçlere kıyasla aslında daha fazla avantajının olduğunu da ekliyor.


Tek kirişli vincin avantajları 


Tek kirişli vinç çift kirişli vinçten daha kompakttır ve hafiftir, bu da tek kirişli vincin tavan boşluğu ve zemin alanının kısıtlı olduğu alanlarda tercih edilmesini sağlamaktadır. Malzemelerin kaldırılıp bina duvarlarının yakınına hareket ettirildiği durumlarda dahi tek kirişli vinç binaya daha çok yaklaşabilir. Sadece tek bir kirişin kullanılması, bina zeminine uygulanan ölü ağırlığın minimum olmasını ve bu şekilde bina tasarımlarının daha uygun maliyetli olmasını sağlar. Dahası, kiriş üretimi için daha az çeliğe ihtiyaç duyulur; bu da tek kirişli vincin çeşitli uygulamalar ve endüstriler için uygun maliyetli bir kaldırma çözümü olmasını sağlar. 


Çeşitli kaldırma ihtiyaçlarını anlamak


Tek kirişli vinç her senaryoda en uygun tercih olmayabilir. Kaldırma kapasitesinin ve kaldırma yüksekliğinin daha fazla olmasına gerek duyuluyorsa, çift kirişli vinç daha iyi bir seçenek olabilir. Tesis için en iyi kaldırma donanımını temin etmek için her zaman kaldırma işlevinin gerekliliğini ve vincin çalıştırılması planlanan ortamı anlamak önem arz etmektedir.


Konecranes’ten yeni CXT UNO vinç 


Konecranes tarafından geliştirilen yeni tek kirişli vinç (CXT UNO), saha deneyimlerinden elde edilen veriler ile tasarlanmıştır. Hem yoğun hem de daha seyrek kullanımda kaliteden ödün vermeden güvenilirlik ve bakım kolaylığı gibi hususlara öncelik vermektedir. Konecranes’in bu yeni vincinde yalnızca en önemli özellikler ve temel bileşenler, optimize edilmiş çelik yapıyla ve Konecranes’in kanıtlanmış CXT çelik halatlı caraskalıyla bir araya getirilmiştir.


CXT UNO, Konecranes kalitesini uygun fiyata Türkiye’ye sunuyor


CXT® UNO, Türkiye’deki müşterilerin kanıtlanmış Konecranes teknolojisine çok uygun bir fiyata sahip olması için geliştirilmiştir. Konecranes Ülke Müdürü Sami Korpela, “Konecranes’in Türkiye’de sunduğu ürünler dünyanın geri kalanında sunulan ürünlerin aynısıdır; aynı kalite prosedürlerini harfiyen takip ederek yüksek kalite standartlarını karşılar”, diyor. 


Kalitesi kanıtlanmış yeni bir ürün


12.5 tona kadar yük kaldırabilen CXT UNO, 2 kademeli kaldırma hızına, uzaktan kumandayla çalışan inverter kontrollü köprü hareketine, enerji zincirine ve 28 metre açıklığa kadar uyarlanabilen kompakt tek kirişli yapıya sahiptir.  


Montaj ve devreye alma, Konecranes Türkiye’deki servis ekibi tarafından gerçekleştiriliyor 


Özel fonksiyonlar ve seçeneklerden oluşan temel bir paket olarak sunulan CXT UNO, Konecranes’in Türkiye’deki yerel servis ekibi tarafından kurulumuna ve tesiste çalıştırılmasına kadar, sipariş sonrasından başlayarak anahtar teslimine kadar sorunsuz bir süreç sunmaktadır.


CXT UNO, mevcut CXT ürünlerine kıyasla daha basit bileşenler ve teknik çözümlere dayalı özellikleri bir araya getirmektedir. Bu basit tasarım yedek parçalara erişim kolaylığıyla bir araya geldiğinde, CXT UNO’nun bakımını oldukça kolay hale getirmektedir.


Geri Dön