23 / 04 / 2024

Daikin yeni yatırımlar ve satın almalarla büyümeyi hedefliyor!

Daikin yeni yatırımlar ve satın almalarla büyümeyi hedefliyor!

Sanko’nun Airfel şirketini alarak Türkiye pazarına giren Daikin, yeni yatırımlar ve satın almalarla büyüyecek. Hedefi Türkiye’yi bölgenin iklimlendirme merkezi yapmak.



TÜRKİYE’YE 2012’de Airfel’i satın alarak giren Japon Daikin, beşinci yılını kutluyor. Yeni yatırımlar ve satın almalara büyümeye devam edeceklerini belirten Daikin Türkiye CEO’su Hasan Önder, Türkiye’yi iklimlendirme üssü yapacaklarını söyledi. Prag’da düzenledikleri bayi toplantısında konuşan Önder, Türkiye’nin en büyük üretim tesislerinden birine sahip olduklarını belirtti. “Türkiye’de ilk 5 yılda müthiş bir büyüme performansı yakaladık” diyen Önder, gelecek 5 yılda da aynı başarıyı ihracatta göstermek istediklerini kaydetti. 


Önder “2015’te Türkiye’nin en çok klima ihracatı yapan firması olduk. Hedefimiz Türkiye’yi bölgenin iklimlendirme üssü yapmak. Türkiye’nin en büyük üretim tesislerinden birine sahibiz” dedi.


Hendek üretim tesislerinde Ar-Ge çalışmalarının sürdüğünü de açıklayan Önder, şu bilgileri verdi: “Bu alanda kaydettiğimiz gelişmeler yatırıma dönüşecek. Avrupa’ya ihracatı 3 kat artırmış olmamız, hem istihdam hem de üretim hattı yatırımı gerektirecek. Büyük projelerde tercih edilen ve tek bir dış üniteden tüm mekanı ısıtan  soğutan VRV dediğimiz cihazların Türkiye’de üretilmesi de 2018 planlarımız arasında yer alıyor.” Daikin’in satın alma operasyonlarının devam ettiğini kaydeden Önder, “Türkiye’de şartlar oluşunca yeni satın almalar olacaktır” diye konuştu. 


Hürriyet


Geri Dön