18 / 04 / 2024

DAP Yapı 2016'da 1 milyar 800 milyon TL'lik yatırım yapacak!

DAP Yapı 2016'da 1 milyar 800 milyon TL'lik yatırım yapacak!

DAP Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, İstMarina Satış Ofisi’nde, 27 Kasım Cuma günü basın mensuplarıyla gerçekleştirilen sohbet toplantısında, sektör ve DAP Yapı’nın çalışmalarına ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.



Türkiye’nin 2015 yılında iki önemli seçim geçirdiğine dikkat çeken Ziya Yılmaz, 7 Haziran ve 1 Kasım milletvekili genel seçimleri arasında insanların huzursuz ve mutsuz bir dönem geçirdiğini, bu durumun doğal olarak alım refleksini yavaşlattığını kaydetti.


1 Kasım’da milletin istikrardan yana olduğunu gösteren bir sonucun alındığını belirten Ziya Yılmaz, “Şu anda güçlü bir iktidar ve hükümet var. En azından insanlar dört yıl seçim olmayacağından dolayı net olarak önünü görebiliyorlar. Bu da direkt olarak piyasayı hareketlendiriyor ve canlandırıyor; alım içgüdüsünü tetikliyor. Son zamanlarda talepte yükselme var, bunu çok rahat görebiliyoruz” dedi.


1 milyar 800 milyon liralık yeni yatırım


DAP Yapı olarak 2016 yılına yine iddialı projelerle girmeye hazırlandıklarını belirten Ziya Yılmaz, şunları söyledi:


“Eylül ayında Emlak Konut’un bir ihalesini kazandık. Validebağ Korusunun tam karşısında konumlanan arsadan Boğaziçi Köprüsü’ne direkt bağlanılıyor. Askeri alanın dönüştürülmesi ile oluşturulan arsanın üzerinde bulunan Hava Subayları Lojmanları yerine muhteşem bir konut projesi geliştireceğiz. Yine Kartal’da iki kuleden oluşan bir proje tasarlıyoruz. 2016 yılının üçüncü ayında lansmanını yapmayı planlıyoruz. Taksim Petek projemizi de 6-7 ay sonra bitiriyoruz. Beykoz’da geliştirdiğimiz çok özel bir projemiz daha olacak. Onun çalışmaları da bir taraftan sürüyor. Bütün bu projeler için önümüzdeki yıl 1 milyar 800 milyon liralık bir yatırım planlıyoruz. DAP Holding olarak bir yandan yeni iş alanları oluşturarak, daha çok istihdam sağlamaya çalışırken, diğer yandan her zaman olduğu gibi ülkemizin vitrinini güzelleştiren projeler geliştirmeye gayret ediyoruz.”


Ticari ofislerin satışı başladı


Halen satışı devam eden projeleri hakkında da bilgi veren Ziya Yılmaz, Kartal sahilinde hayata geçirdikleri dünyanın en iyi karma projeleri arasında gösterilen İstMarina’da ticari ofislerin satışına başlandığını belirterek, şöyle devam etti:


“Ön talep toplamaya başladık.100 ofis ve 10 dükkan olmak üzere 110ticari bağımsız bölümden oluşan İstMarina Ofis’e gösterilen ilgiden dolayı çok memnunuz. İstMarina Ofis tüm fonksiyonların bir arada yer aldığı yeni iş ve yaşam merkezi olacak.Lansman fiyatlarının devam ettiği deniz ve adalar manzaralı ofisler özel hastane alanının karşısında, özel okul alanının ise arkasında konumlanacak. Kartal Sahili’nde hayata geçirilen İstMarina’nın ofisleri, tıpkı konutlarda olduğu gibi yatırımcısına büyük kar vadediyor. Her ihtiyaca çözüm üretmek üzere estetik ve konforu bir araya getirecek şekilde tasarlanan İstMarina Ofis, metrekaresi 6800 TL’den başlayan avantajlı lansman fiyatlarıyla alıcılarını bekliyor.”


Yatırım değeri en yüksek bölge


İstanbul’un şu anda yatırım değeri en yüksek bölgesinin Kartal olduğuna dikkat çeken Ziya Yılmaz, “Kartal’ı ve çevresini bu denli değerli kılan en önemli etken Sabiha Gökçen Havalimanı… Bu sayede dünyaya erişim çok kolay. Türkiye’nin büyük şirketlerinin yönetim yerleri Kartal ve çevresinde. İş dünyasının yanında, markalı konut projelerinin merkezi de Kartal oldu. İnsanlar Kartal’dan sadece yatırım yapmak için değil, ailesiyle birlikte yaşamak için de ev ve ofis satın alıyorlar”dedi.


İstMarina projesinin, Kartal, Kuzey Marmara Otoyolu, 3. Havalimanı, 3. Köprü,  Çanakkale ile İzmit Körfez Geçiş Köprüleri ve İstanbul –  Ankara  Yüksek Hızlı Tren hattınıntam ortasında yer aldığına dikkat çeken Ziya Yılmaz, şunları söyledi:


“İş merkezleri için önemli bir lokasyonda bulunan İstMarina Ofis, İzmir’e 3.5 saat Bursa’ya, Balıkesir’e ve İzmit’e çok yakın bir konumda yer alıyor.Doğusunda Anadolu Yakası'nın sanayi ve üretim merkezi, batısında sürekli gelişen bir hayatın olduğu Kartal’dan günde 1 milyon kişi geçiş yapıyor. Türkiye sanayisinin yüzde 35’ini barındıran İzmit-Kocaeli hattından da bu bölgeye ticari anlamda olumlu yansımalar oluyor.


Kartal’ın, İstanbul’un parlayan yıldızı olmasında büyük yatırımların etkisi var. Önünde mega yat marina alanı bulunan, içinden hızlı tren geçen, özel okulu, hastanesi, deniz manzaralı açık ve kapalı alanlardan oluşacak alışveriş merkezi, deniz manzaralı çarşısı, restoranları ve oteliyle donanmış küçük bir şehir geliştiriyoruz.”


Vatan 



Bu haber Sabah Gazetesi'nde şöyle yer aldı!


DAP Yapı, yatırım atağına kalkıyor. Şirket, Acıbadem, Beykoz, Kartal ve Taksim'de, 1.8 milyar lira yatırımla 4 yeni projeyi hayata geçirecek

Özellikle Kartal bölgesinde yaptığı projelerle adından söz ettiren DAP Holding, 4 yeni projeyi hayata geçiriyor. Toplam 1.8 milyar liralık yatırım bütçesi bulunan projeler İstanbul'un önemli lokasyonlarında yer alacak. DAP Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, sektör ve DAP Yapı'nın çalışmalarına ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. 1 Kasım'da milletin istikrardan yana olduğunu gösteren bir sonucun alındığını belirten Ziya Yılmaz, "Şu anda güçlü bir iktidar ve hükümet var. En azından insanlar dört yıl seçim olmayacağından dolayı net olarak önünü görebiliyorlar. Bu da direkt olarak piyasayı hareketlendiriyor. Son zamanlarda talepte yükselme var" dedi. 2016'ya iddialı projelerle girmeye hazırlandıklarını belirten Ziya Yılmaz, şunları söyledi: "Eylül ayında Emlak Konut'un bir ihalesini kazandık. Validebağ Korusu'nun karşısında konumlanan arsadan Boğaziçi Köprüsü'ne direkt bağlanılıyor. Hava Subayları Lojmanları yerine bir konut projesi geliştireceğiz. Yine Kartal'da iki kuleden oluşan bir proje tasarlıyoruz. 2016'nın üçüncü ayında lansmanını yapmayı planlıyoruz. Taksim Petek projemizi de 6-7 ay sonra bitiriyoruz. Beykoz'da geliştirdiğimiz bir projemiz daha olacak. Bütün bu projeler için önümüzdeki yıl 1 milyar 800 milyon liralık bir yatırım planlıyoruz." 


İSTMARİNA'DA ÖN TALEP DÖNEMİ 

Halen satışı devam eden projeleri hakkında da bilgi veren Yılmaz, Kartal sahilinde hayata geçirdikleri dünyanın en iyi karma projeleri arasında gösterilen İstMarina'da ticari ofislerin satışına başlandığını belirterek, şöyle devam etti: "Ön talep toplamaya başladık. 100 ofis ve 10 dükkân olmak üzere 110 ticari bağımsız bölümden oluşan İstMarina Ofis'e gösterilen ilgiden dolayı çok memnunuz. Lansman fiyatlarının devam ettiği deniz ve adalar manzaralı ofisler özel hastane alanının karşısında, özel okul alanının ise arkasında konumlanacak. İstMarina Ofis, metrekaresi 6 bin 800 TL'den başlayan fiyatlarla alıcılarını bekliyor." İstanbul'un şu anda yatırım değeri en yüksek bölgesinin Kartal olduğuna dikkat çeken Yılmaz, "Kartal'ı ve çevresini bu denli değerli kılan en önemli etken Sabiha Gökçen Havalimanı. Türkiye'nin büyük şirketlerinin yönetim yerleri Kartal ve çevresinde" dedi. 


Haber Yeni Yüzyıl gazetesinde şöyle yer aldı:


İstanbul'un göbeğine 1,8 milyar yatıracak


2015 yılında beklemede kalan DAP Yapı, yeni yılda 4 projeyi görücüye çıkaracak. Acıbadem, Beykoz, Kartal ve Taksim'deki projelerin toplam değeri 1 milyar 800 milyon lira olacak 


Bu yılı seçimler nedeniyle beklemeye alan DAP Yapı, 2016'da yatırım atağına kalkacak. Şirket yeni yılda Acıbadem, Beykoz, Kartal ve Taksim'deki 4 projeye 1 milyar 800 milyon yatıracak. Son zamanlarda sektördeki talep artışını rahatlıkla görebildiklerini belirten Dap Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, piyasanın canlanmasına katkı sunacaklarını söyledi. Bu yıl içerisinde yalnızca Adam Kule'yi satışa çıkardıklarını söyleyen Yılmaz, eylül ayında Emlak Konut'un Validebağ Korusu'nun karşısındaki askeri lojman ihalesini kazandıklarını açıkladı. 


Yatay konak yapacak


Yılmaz, "Yılın ikinci yarısında burası için çalışmaya başlayacağız. 

Kartal'da iki kuleden oluşan bir proje hazırlığındayız. Taksim Petek projemizi 6 ay sonra bitiriyoruz ve lansmanını yapacağız. Beykoz'da ise Beykoz Konakları yanında özel bir projemiz olacak" dedi. Daha önce Validebağ Korusu karşısında aldığı arazide geniş konutların olduğu bir proje yapacağım açıklayan Yılmaz, Beykoz'da da 200-300 metrekare büyüklüğünde konutlar yapacaklarım dile getirdi. Bölgenin durumuna uygun olarak bunlara *yatay konak' da denilebileceğini söyleyen Yılmaz, ferah alanda oturumcu için bir proje planladıklarını kaydetti.

 

Yükselen değer Kartal


İstanbul'un şu anda yatırım değeri en yüksek bölgesinin Kartal olduğuna dikkat çeken Ziya Yılmaz, "Kartal'ı ve çevresini bu denli değerli kılan etken Sabiha Gökçen Havalimanı... Türkiye'nin büyük şirketlerinin yönetim yerleri Kartal ve çevresinde. 

İş dünyasının yanında, markalı konut projelerinin merkezi de Kartal oldu. İnsanlar Kartal'dan yatırım yapmak için değil, ailesiyle birlikte yaşamak için de ev ve ofis satın alıyorlar" dedi. 


İstmarina ofisi satışta


Kartal sahilde İstmarina inşaatının hızla devam ettiğini anlatan Yılmaz, 2 aya kadar tüm kulelerde otopark seviyesine gelmiş olacaklarını söyledi. Yılmaz, yeni bir ofis bloğunu da satışa açtıklarını belirterek, "Ticari ofislerin satışına başladık. Ön talep topluyoruz. 100 ofis ve 10 dükkan olmak üzere 110 ticari bağımsız bölümden oluşan İstMarina Ofis'e gösterilen ilgiden dolayı çok memnunuz. Yüzde 40 ön talep aldık. Lansman fiyatlarının devam ettiği deniz ve adalar manzaralı ofisler özel hastane alanının karşısında, özel okul alanının ise arkasında konumlanacak. İstMarina Ofis'in, metrekaresi 6 bin 800-10 bin lira arasında değişiyor" diye konuştu. 


'Sektöre kadın eli değecek'


Çevre ve Şehircilik Bakanlığına ilk defa bir kadın bakan geldiğine dikkat çeken Ziya Yılmaz, 'sektöre kadın eli değmiş olacak' dedi. KDV, müktesep hak, tüketici kanunu, artan arazi fiyatları gibi sorunların çözüm beklediğini belirten Yılmaz, "Konutder olarak da randevu alıp bunları görüşürüz, ivedilikle çözüm bekleyen bu sorunlarımızın çözülmesi, ekonomiye can veren bu damarın daha iyi yol almasını sağlar. Bunun karşılıklı olarak bize, tüketiciye, ekonomiye çok önemli yararları olur" ifadelerini kullandı.


Yeni Yüzyıl






Bu haber Vatan Emlak Rehberi'nde şu şekilde yer aldı;


DAP Yapı, Dragos'ta konseptini ve mimari formunu insandan alan Adam Kule projesinde satışları başlattı. Proje için 200 milyon lira yatırım yapacaklarını belirten Dap Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, "Projemizle piyasalara moral vermek için Türkiye'nin geleceğine yatırım yapıyoruz" dedi. 


342 üniteden oluşacak Adam Kule'de 254 rezidans ve 88 home-ofis yer alacak. Adam Kule'nin Anadolu yakasında inşaatı tamamlanmak üzere olan İstinaf Mahkemesi'ne çok yakın olduğunu belirten Yılmaz, ilk 8 katta yer alacak home-ofislerin burada çalışacak kitleye hitap edeceğini söyledi. Yılmaz, "Binalınız da insan gibi akıllı olacak. İnsandan esinlenmemizin sebebi de buydu" diye konuştu. 


Yılmaz, konumu itibarıyla lokasyon avantajlarına sahip olan projenin bölgenin çehresini değiştireceğini belirterek, şöyle devam etti: "Projemiz, İstinaf Mahkemesi ve sahildeki 1.2 milyon metrekarelik dolgu alanının aktif şekilde hayata geçmesi ile sahiplerine sağladığı yüksek prestijin yanı sıra yüksek kazançla da ilk tercih olarak öne çıkıyor." 


Özel çarşı da satışta 


Adam Kule, 295 bin TL'den başlayan fiyatlarla satışa çıktı. Lansman avantajlarının devam ettiği Adam Kule'de, ofislerin yüzde 71'i satılırken, 19 adet dükkan ve mağazaların yer aldığı özel çarşının da satışına başlandı. Kişiye özel ödeme seçeneklerinin sunulduğu Adam Kule'de, 48 ay sıfır faiz fırsatı sunulurken, 12 ay taksit imkanı DAP Yapı tarafından karşılanıyor. Adam Kule'nin 36 aylık teslim süresinden önce 2017 yılının sonunda teslim edilmesi öngörülüyor.


Vatan



Bu haber Star Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Seçim öncesi lansmanlarını bekleten DAP Yapı, 2016'da İstanbul'da 4 projeyi satışa çıkaracak. Altunizade, Beykoz, Kartal ve Taksim'deki projelerin toplam değeri 1 milyar 800 milyon lira olacak. 


Bu yıl seçimler nedeniyle lansmanlarını bekleten DAP Yapı, 2016 yılında yatırımlar için kollarını sıvadı. DAP Yapı, Altunizade Beykoz, Kartal ve Taksim'de toplam değeri 1 milyar 800 milyon lira olan yeni projelerini hayata geçirecek. DAP Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz "Biz her yıl en az iki lansman yapıyorduk. Bu yıl içinde yalnızca Adam Kule'yi saüşa çıkarabildik. Seçimler ve belirsizlikler nedeniyle beklemek zorunda kaldık. 2016'da 4 projenin lansmanmı yapacağız" dedi. 



LANSMAN YILI OLACAK


Toplam 1.8 milyar lirayı bulacak yatırımları hakkında bilgi veren Ziya Yılmaz, "Eylül ayında Emlak Konut'un bir ihalesini kazandık. Validebağ Korusu'nun karşısında konumlanan Hava Subaylan Lojmanları'nın yerine bir konut projesi geliştireceğiz. Bu yıl lansmanmı yapamadığımız Taksim Petek projemizi, satışa çıkaracağız. 

Projenin inşaatı neredeyse bitti, yüzde 40 oranında da ön talep aldık. Yılın ikinci yansında lansman yapacağız. Petek'te metrekare fiyatlarımız 6-7 bin dolar seviyesinde bulunuyor" diye konuştu. Kartal'da iki kuleden oluşan bir proje tasarladıklarım ve 2016 yılının üçüncü ayında lansmanmı yapmayı planladıklannı anlatan Yılmaz "Beykoz'da geliştirdiğimiz çok özel bir projemiz daha olacak" dedi. 



İstmarina'da Ticari Ofisler Satışta


Kartal'da İnşaatı devam eden ist Marina projeleri hakkında bilgi veren Ziya Yılmaz, şunları söyledi: "İstMarina'daki 1.501 konutun yüzde 90'ını sattık. Geri kalan satısları da 3 ay içinde tamamlarız. Aslında satıs birkaç kez bitti ancak bazı iptaller oldu. Bu projede ticari ofislerin satısına başlıyoruz. Ön talep toplamaya başladık. 100 ofis ve 10 dükkan olmak üzere 110 ticari birimden oluşuyor. IstMarlna Ofis'te metrekare fiyatları 6 bin 800 TL ile 10 bin TL arasında değişiyor." Projedeki özel hastaneyi 171 milyon lira bedelle Acıbadem'e verdiklerini belirten Yılmaz, özel okul icln de önümüzdeki ay ihale yapacaklarını kaydetti. 



MAKİNE KIRILDI KAYA KIRILMADI 


İstmarina projesinin zemininden söz eden Ziya Yılmaz "Hafriyatı 6 ayda bitiririz diye planlamıştık ancak bir yıldır kaya kırıyoruz. Bu bize zeminin ne kadar sağlam olduğunu gösteriyor. 28 metre asagı indik. Makineler kırıldı ancak zemindeki kaya patlayıcı olmadan kırılmıyor" dedi. Yılmaz, şantiyede su anda 1.000 kişinin çalıştığını, 4 ay içinde 2 bin 500 kişiye alacaklarını da ifade etti.


Star



Bu haber Milliyet Emlak Rehberi'nde şu şekilde yer aldı;


Dap Yapı mimari anlamda insan formunda inşa ettiği 'Adam Kule' projesini satışa çıkardı. Dap Holding Başkanı Ziya Yılmaz, "Sektör ekonominin can damarı. Daha çok yatırım yapıp, daha çok çalışacağız" dedi 


Dap Yapı, konseptini ve mimari formunu insandan alan Dragos'taki 'Adam Kule' projesinde satışlara başladı. Fabrika arazilerinin toplanıp dönüştürüldüğü proje için 200 milyon lira yatırım yapacaklarını belirten Dap Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, "Yeni projemizle yorulan piyasalara moral vermek için Türkiye'nin geleceğine yatırım yapıyoruz" dedi. 

342 üniteden oluşacak Adam Kule'de 254 rezidans ve 88 home-ofis yer alacak. Metrekaresi 5 bin 500 liradan başlayan projede, kişiye özel ödeme seçenekleri ve Dap Yapı bünyesinde 'bedava ofis sistemi' gibi olanaklar da sağlanacak. 

2017'de teslim edilmesi öngörülen projenin yüzde 47'sini sattıklarını vurgulayan Yılmaz, her projenin yüzde 40-45'ini eski projelerinden alım yapan müşterilerine sattıklarını söyledi. 



Mahkemeye komşu 


Adam Kule'nin Anadolu yakasında inşaatı tamamlanmak üzere olan istinaf mahkemesine çok yakın olduğunu belirten Yılmaz, ilk 8 katta yer alacak home-ofislerin burada çalışacak hukukçulara hitap edeceğini söyledi. 

Yılmaz, "Binamız da insan gibi akıllı olacak. İnsandan esinlenmemizin sebebi de buydu. Biz araştırıp çeşitli mimari formlar uyguluyoruz. Dünyanın bir ucundaki insanlar, Türkiye'de insan formunda bir proje yapılmış' deyip bizden de söz etsinler" dedi. 



'Çehreyi değiştirecek' 


Yılmaz, konumu itibariyle lokasyon avantajlarına sahip olan projenin bölgenin çehresini değiştireceğini belirterek, şunları söyledi: "Maltepe Rekreasyon Projesi'ne olan yakınlığıyla yatırımcısı için çok cazip olacak. İnşaatı tamamlanmak üzere olan İstinaf Mahkemesi ve sahildeki 1 milyon 200 bin metrekarelik dolgu alanının aktif şekilde hayata geçmesiyle sahiplerine sağladığı yüksek prestijin yanısıra yüksek kazançla da ilk tercih olarak öne çıkıyor. 

Lokasyonu ve özellikleriyle yeni bir yaşamın kapılarını aralayacak Adam Kule'de lansman avantajlarından yararlanmak isteyenleri bu özel projeye davet ediyoruz." 


Adam Kule'de mağazalar satışa çıktı 


Dap Yapı tarafından İstanbul Dragos'ta hayata geçirilen Adam Kule projesinde yeni ödeme planları oluşturuldu. Rezidans, home-ofis ve sosyal yaşam alanlarından oluşacak projede, peşinat tutarı 2016 yılında ödenirken 12 ay taksit imkanı Dap Yapı tarafından karşılanıyor. 48 ay vade ve 0 faiz fırsatının sunulduğu kampanya ile Adam Kule'den home-ofis sahibi olma imkanı veriliyor. 



Çoğu satıldı 


Lansman avantajlarının devam ettiği Adam Kule'de, ofislerin yüzde 66'sı satılırken, 19 adet dükkan ve mağazaların yer aldığı özel çarşının da satışına başlandı. Projenin 36 aylık teslim süresinden önce 2017 yılının sonunda teslim edilmesi öngörülüyor. 


Milliyet




Bu haber Yeni Akit Gazetesi'nde şöyle yer aldı:




DAP Holding, 2016 yılında Acıbadem, Beykoz, Kartal ve Taksim’de toplam 1 milyar 800 milyon liralık yatırıma imza atacak. Şirket, Emlak Konut GYO ile devam eden İstMarina projesinde ise, 10 bin kişinin ekmek kapısı oluyor


Kartal’da DAP Yapı ve  Emlak GYO imzasıyla inşa edilen İstMarina projesinin şantiyesinde açıklama yapan DAP Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, 2016 yılında İstanbul’daki yatırım planlarına hız vereceklerini söyledi. Seçimle birlikte belirsizliğin geride kaldığını dile getiren Yılmaz, yeni dönemde insanlara iş ve aş imkânı sağlayarak

büyümeye devam edecekleri mesajı verdi.


1 YIL KAYA KIRDIK


İstanbul’un dev projelerinden İstMarina’da planladıkları gibi ilerlediklerini anlatan DAP Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz, “1 yıl kaya kırdık, hafriyat süresi uzadı, maliyetler arttı.


Şimdi sıra bloklarda. Alt yapı çalışmalarında 1000 işçimiz çalıştı. Şimdi bu sayı 2 bin 500’e çıkıyor.



7 bin 500 kişi de dolaylı olarak hizmet veriyor.


Sadece İstMarina’nın şantiyesinde gece vardiyası dahil 10 bin kişi ekmek yiyor. Bu nedenle ekonominin lokomotifi olan inşaat sektörünü herkes gözbebeği gibi korumalı’’ dedi.


HÜKÜMETE GÜVENİYORUZ


7 Haziran ve 1 Kasım milletvekili genel seçimleri arasında insanların huzursuz ve mutsuz bir dönem geçirdiğini dile getiren Yılmaz, 1 Kasım’da milletin istikrardan yana olduğunu gösteren bir sonuç alındı. Şu anda güçlü bir iktidar ve hükümet var. Piyasa hareketleniyor. Son zamanlarda talepte yükselme var, bunu çok rahat görebiliyoruz.


Bunlar sevindirici gelişmeler. KONUTDER olarak, KDV başta olmak üzere sektörün sorunlarını dile getirip çözüm üretmek amacıylayeni Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı’dan randevu alacağız’’ diye konuştu.


100 YENİ OFİS SATIŞTA


Alt yapı çalışmaları biten İstMarina projesinin önünde yer alan marinada teknik çalışmaların devam ettiğini söyleyen Yılmaz, “Satışlarımız inşaat sürecinin önünde seyretti. 1.501 konutun yüzde 90’nı satıldı. Emlak Konut GYO satışlarında üst üste başarılar elde edildi. Şimdi sırada 100 ofis ile 10 dükkânın yer aldığı blokta satışa başladık. Metrekaresi 6 bin 800 ile 10 bin lira arasında olan ofislerin yüzde 40’ı ön taleple tek tek sahiplerini buldu. 30 bin metrekarelik alanda hastanenin inşaatı devam ediyor. Burasını 171 milyon 100 bin liraya Acıbadem Sağlık Grubu’na sattık. Sırada okul ihalesi var. Böylece AVM dışındaki tüm birimler satışa çıkmış olacak’’ dedi.


4 SEMTE 2 MİLYARLIK PROJE


Ziya Yılmaz, yatırım değeri 2 milyara ulaşacak yeni projeler konusunda da şu bilgileri verdi: “Validebağ Korusunun tam karşısında konumlanan arsada yeni bir konut projesi geliştireceğiz. Kartal’da iki kuleden oluşan bir proje tasarlıyoruz. 2016 yılının üçüncü ayında lansmanını yapmayı planlıyoruz. Taksim Petek projemizi de 6-7 ay sonra bitiriyoruz. Beykoz’da geliştirdiğimiz projede de villa konseptli büyük daireler yer alacak” ifadelerini kullandı.


KARTAL’A 45 BİN YENİ KONUT


Kentsel dönüşüm konusunda Kartal’daki çalışmalara da işaret eden Ziya Yılmaz, “Kartal’ın zeminini en iyi ben bilirim. Burası Anadolu yakasının zemini en sağlam semtlerinden birisi dir. Kartal’daki dönüşümde bizler de rol oynuyoruz. Yakın zamanda 45 bin yeni konut yapılacak. Bunların sahile açılan kapısı ise İstMarina olacaktır. Hastane, AVM, okul, ticari alanlar ve konutlar bitirildiğinde sadece burada günde 30 bin kişilik bir sirkülasyon olacak’’ dedi.


Yeni Akit



Haber Bugün Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Bugüne kadar birçok konut projesine imza attıklarını belirten DAP Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, önümüzdeki sene 4 projeye birden start vereceklerini söyledi. 1 Kasım’da milletin istikrardan yana olduğunu gösteren bir sonucun alındığını belirten Ziya Yılmaz, “Şu anda güçlü bir iktidar ve hükümet var. En azından insanlar dört yıl seçim olmayacağından dolayı net olarak önünü görebiliyorlar. Bu da direkt olarak piyasayı hareketlendiriyor ve canlandırıyor; alım içgüdüsünü tetikliyor. Son zamanlarda talepte yükselme var, bunu çok rahat görebiliyoruz” dedi.


Eylül ayında Emlak Konut’un Validebağ Korusunun tam karşısında konumlanan arsa ihalesini kazandıklarını hatırlatan Yılmaz, arsanın üzerinde bulunan Hava Subayları Lojmanları yerine konut projesi geliştireceklerini aktardı. Şirket Kartal’da da iki kuleden oluşan bir proje tasarlıyor. Taksim Petek projesinin 6-7 ay sonra biteceğini belirten Yümaz, Beykoz’da geliştirdikleri projede ise büyük metrekareli daireler yapacaklarını söyledi.


Büyük kâr vadediyor

Ziya Yılmaz, Kartal sahilihdeki İstMarina projesinin yatırımcıya büyük kâr vadettiğini söyledi. İst Marina’da ticari ofislerin satışı başladı. 100 ofis ve 10 dükkanın bulunduğu bölümde metrekaresi 6 bin 800 liradan başlıyor


Halen satışı devam eden projeleri hakkında da bilgi veren Ziya Yılmaz, Kartal sahilinde hayata geçirdikleri İstMarina’da ticari ofislerin satışına başlandığını belirterek, “Metrekare fiyatlan 10 bin liraya kadar çıkıyor. Ofisler özel hastane alanının karşısında, özel okul alarının ise arkasında konumlanacak. Ofisler de tıpkı konutlarda olduğu gibi yatırımcısına büyük kâr vadediyor” şeklinde konuştu.


Bugün


Haber Akşam Gazetesi'nin emlak ekinde şu şekilde yer aldı;


DAP Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, 2016'da siyasi istikrarın beraberinde ekonomik istikrar da getireceğini belirterek, "Biz de DAP olarak 1.8 milyarTL'lik yeni projeye başlayacağız" dedi. 


DAP Holding olarak 2015 yılını farklı projelerinde aldıkları çok sayıda uluslararası ödülle tamamladıklarını vurgulayan Dap Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, 2016'dan da beklentilerinin yüksek olduğunu vurguladı. Yılmaz, önümüzdeki yıl 1.8 milyar TL değerinde projeye başlayacaklarını ifade etti. 


Gayrimenkul sektörü 2015 yılını nasıl geçirdi, yılın kısa bir değerlendirmesini yapar mısınız? 

DOĞRU alanda gerçekleştirilen projeler her daim prim yapmış ve gerek yerli gerekse yabancı yatırımcılardan ilgi görmüştür. 7 Haziran seçimlerinden sonra kamu ve özel sektör yatırımlarına devam etti. Dövizin yükselişi özellikle yabancı yatırımlar ve fonların ülkemize olan ilgisini arttı. Kentsel dönüşüm ve mütekabiliyet yasaları gayrimenkul sektörü için büyük fırsatlar barındırıyor. Son yıllarda konut arzı katlanmasına rağmen fiyatlar yine de artıyor. Çünkü, talep arzdan canlı. Gayrimenkul" güncelliğini asla yitirmeyen ve diğer yatırım araçlarına göre karlılığı kanıtlanmış bir kavram. Birikimini saklamak yerine, doğru ve kazançlı bir yatırım aracına bağlamak düşüncesi daima gayrimenkulü işaret ediyor. Dövizin ani iniş-çıkışlarından sürerken, aynı dönemde banka faizlerinde de aradığını bulamayan insanlar genellikle gayrimenkule yöneldi. Parasını banka faizi yerine gayrimenkule yönlendiren bir yatırımcı daha fazla getiri elde etme avantajı elde ediyor. 


ÖDÜLLERİ TOPLADIK 

DAP açısından 2015 nasıl bir sene oldu, siz bu yıl hedeflerinize ulaşabildiniz mi? 

DAP Yapı olarak sadece yurt içinden değil yurt dışında da birçok ülkeden alıcı ve yatırımcılardan talep gördük. Oran vermek gerekirse, projelerimizin yüzde 27'sini İstanbul dışındaki illerden gelenlere ve yabancılara satıyoruz. Projelerimiz üzerinden son bir yılın değerlendirmesini yaparsak; başlangıç rakamlarıyla bugünkü fiyatları karşılaştırdığımızda, projelerimizden mülk edinmenin kazancının, diğer yatırım araçlarını geride bıraktığını net görebiliyoruz. Projelerimiz uluslararası platformlarda ödüller kazandı. European Property Avvards tarafından Londrada düzenlenen törende yeni projemiz Adam Kule ve Dalga Kule "Çoklu Rezidans Mimarisi" 2014-2015 yılında Dünyanın En İyi Yapı Geliştirme Projesi seçilen İstMarina "En İyi Ticari Arsa Geliştirme" ve "Karma Kullanım Geliştirme "Vazo Kule "Yüksek Bina Geliştirme (Konut)" Burgu Kule ise "En İyi Otel Mimarisi" ve "Karma Kullanım Geliştirme " alanlarında ödüle layık görüldü. İş ve yaşam projeleriyle de İstanbul'un farklı bölgelerinde kentsel dönüşüme katkı sağlıyoruz. Kağıthane'de geliştirdiğimiz DAP Vadisi projemizle "Pazarlama Gefiştirme ',' A Ofis ile de "Ofis Geliştirme " kategorilerinde ödül kazandık. 


SEKTÖR HIZLI BÜYÜYECEK 

2016 yılına dair beklentileriniz nasıl, 2016'da sektörü etkileyecek gelişmeler neler olacak? 

DAP Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz TÜRK inşaat sektörünün geleceğinin önümüzdeki yıllardaki en önemli belirleyicisi ülkenin içinde bulunduğu ortam olacaktır. Bu ortam eğer istikrarlıysa sektör hızlı büyüyecektir. Siyasal istikrar ülkemizde sürebilir, hatta kalıcı biçime kavuşturulabilirse bunun ekonomik istikrara da çok ciddi katkısı olacaktır. İstikrar ortamı sağlandığı takdirde inşaat sektörünün geleceği parlak olacaktır. Çünkü inşaat, uzun vadeli iyimser beklentilerle başlatılan fabrika, altyapı ya da sosyal yapılar demektir. Yakın gelecekte inşaat sektörünü ülke içinden etkileyecek, yegane değilse de, en önemli etken ekonomik ve politik istikrardır. İstikrarın sağlanmasıyla ya da kalıcı hale gelmesiyle yatırımların hızlanacağı hesaba alınmalı ve sektör kapasitesini gözden geçirmelidir. Ekonomik istikrarın sağlanması, sadece özel kesim için uygun iklim yaratmakla kalmayacak, aynı zamanda iç borcun finansmanının bütçe üzerindeki yoğun baskısını azaltacak, kamu yatırımları için de ek olanaklar ortaya çıkacaktır. Bu anlamda, büyük inşaat firmaları için uygun bir iç pazar fırsatı gözüküyor. 


Sizin şirket olarak 2016'ya dair hedefleriniz nasıl? 

MALTEPE, Kartal ve Pendik hattı İstanbul için büyük fırsatlar barındırıyor. Polisan Holding ile Pendik'teki 175 bin metrekare büyüklüğündeki arsaları için anlaşma imzaladık. Pendik'teki arsanın yanında 40-50 dönümlük bir arsa daha var. Sabiha Gökçen Havalimanı'nın etrafını, Florya'nın 8-10 yıl önceki eski haline benzetiyorum. Son yıllarda Pendik hayli gelişti. BuradaTOKİ'nin yatırımları var, Emlak Konut GYO'nun arsaları var.  İzmir  Otobanıyla Anadolu'ya bağlanıyor. Yatırım açısından avantaj vadeden bir bölge. 


Ayrıca Dragos'ta yer alan Adam Kule ve Taksim Petek projelerimiz ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Rezidans, home- ofis ve sosyal yaşam alanlarından oluşacak ve bölgenin çehresini yeni projelerimiz ile İstanbul'a eserler kazandırmaya devam edeceğiz. 

 

Akşam Future&Trends Emlak


Geri Dön