26 / 04 / 2024

Dap Yapı yeni projelerinde farklı mimari tasarımlar kullanacak!

Dap Yapı yeni projelerinde farklı mimari tasarımlar kullanacak!

FARKLI mimaride yapılar inşa eden Dap Yapı, bu defa petek ve adam görünümünde binalar hayata geçirecek. Şirket, bal peteğini Taksim’e, Adam Kule’yi Kartal’a inşa edecek.



DALGA, Burgu, Tango, Vazo Kule gibi farklı mimari özelliklere ait binalar inşa eden Dap Yapı, Taksim ve Kartal’da 3 gayrimenkul projesi hayata geçirecek. Şirket, Taksim’de bal peteği şeklinde,  Kartal’da ise adam görünümünde bina inşa edecek. Kartal’daki üçüncü proje için tasarım çalışmalarına devam ettiklerini söyleyen Dap Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, 3 projenin yatırım değerinin 700 milyon lirayı olduğunu söyledi. Dap Yapı’nın Kağıthane’de ise “Dap Vadisi” adını verdiği 6 ofis projesi bulunuyor. Bölgedeki binalar Ziya’nın anlamına gelen Z, İ, Y, A ve S harfli mimarisiyle dikkat çekiyor. 


KARTAL’DAN 2 MİLYAR CİRO


Dap Yapı, Emlak Konut GYO işbirliğiyle hayata geçirdiği Kartal sahildeki İstMarina projesinden 2 milyar lira ciro hedefliyor.  Sahile 500 metre cephesi olan İstMarina,’da 1463 konut yer alıyor. Konutların 1036 tanesini sattıklarını söyleyen Ziya Yılmaz, “Projemizde konut, ofis, otel, hastane ve okul yer alacak. Ulaşım sorunu yaşanmayacak projede hem hızlı tren olacak, hem de helikopter pisti. Denizden ulaşımı isteyenler için de deniz taksi iskelesi ve deniz uçağı pisti bulunacak” dedi. İstMarina’da konutların 4 ayda yüzde 25 prim yaptığını belirten Yılmaz, metrekare satış fiyatlarının 6 bin  lira ile 12 bin lira arasında değiştiğini kaydetti. 


ALTYAPIYA 30 MİLYON


Yılmaz, Kartal projeleri için köprü, yol ve ıslah çalışmaları yaptıklarını, bölgedeki elektrik, doğalgaz, yeraltı suları gibi altyapı sistemlerini yenilediklerini belirterek, “10 yıl sonrayı düşünerek gerekli yol ve altyapı çalışmalarını yapıyoruz. Bu amaçla 30 milyon lira yatırım yaptık” dedi.



10 helikopter pisti


DAP Vadisi projesi ile İstMarina, Dalga, Vazo, Tango ve Burgu kulelere toplam 5 adet helikopter pisti yaptıklarını söyleyen Ziya Yılmaz, 2.5 milyon dolara mal olan pistlerin sayısını 4 yıl içinde 10’a çıkaracaklarını dile getirdi.


Gülistan Alagöz-Hürriyet


Geri Dön