23 / 04 / 2024

Dar gelirliye konut ucuz arsaya bağlı!

Dar gelirliye konut ucuz arsaya bağlı!

MESA Genel Müdürü Mert Boysanoğlu konut piyasasında bir kriz olduğunu düşünmediklerini, sıkıntının arsa fiyatlarında yaşanan artıştan kaynaklandığını ifade etti. 



Karar Gazetesi'nden Hamide Hangül'ün haberine göre; 400 milyonluk yatırımla yükselen Mesa Cadde projesi metrekaresi 7 bin 500 liradan satışa çıktı. İstanbul Maltepe’de yer alan projedeki maliyetin yüzde 22 arttığını söyleyen MESA Genel Müdürü Mert Boysanoğlu, “Bu durumu fiyatlarımıza yansıtmadık. Ancak önümüzdeki dönemde konut fiyatlarına zam yapılacağını düşünüyoruz” dedi.


DAR GELİRLİYE KONUT, UCUZ ARSAYA BAĞLI


Piyasada bir kriz olduğunu düşünmediklerini, sıkıntının arsa fiyatlarında yaşanan artıştan kaynaklandığını ifade eden Mert Boysanoğlu, “Kat karşılığı anlaşmalarda yüzde 10’u geçemeyen kârlar var. Biz de satış riski alıyoruz. Arsa fiyatlarının yüksekliği sektörü zorladı. Bu işin devam etmesini istiyorsak arsa sahipleri taleplerini gözden geçirmeli. Arsa fiyatlarının yüzde 25-30’un altına düşmesi halinde dar gelirli için konut üretme şansımız olabilir. Bu yüzden satın alma yöntemiyle proje geliştirme yoluna gidiyoruz” diye konuştu.
Boysanoğlu, Ürdün ve Cezayir’de taahhüt işi alarak cirolarını 2 milyar liranın üzerine çıkarmak istediklerini de kaydetti.


Mesa, Aslan Yapı ve Caba İnşaat ortaklığında Maltepe’de inşa edilen Mesa Cadde görücüye çıktı. 253 bağımsız bölümün yer aldığı projede daire fiyatları 449 bin liradan başlıyor. Metrekaresi 7 bin 500 lira olarak açıklanan Mesa Cadde’nin iki yılda yüzde 45-50 oranında prim yapması öngörülüyor. 

Mesa Cadde tanıtım toplantısında konuşan MESA Genel Müdürü Mert Boysanoğlu, enflasyon oranının yüzde 12 olduğu bir ortamda, maliyet endeksinin yüzde 22 arttığını belirterek, “Biz bu durumu fiyatlarımıza yansıtmadık. Ancak önümüzdeki dönemlerde konut fiyatlarına zam yapılacağını düşünüyoruz. Şu anda gerçekten fiyatların uygun olduğunu söyleyebilirim. Konut almanın tam zamanı” ifadelerini kullandı. 

 

Dar gelirliye konut ucuz arsaya bağlı!

 


Aslan Yapı İcra Kurulu Üyesi ve Projeler Koordinatörü Mesut Arslan da iki ay önce çalışmaların başladığı projede anahtar tesliminin 2020 yılının Temmuz ayında gerçekleştirileceğini açıkladı. Arslan, Avrupa’da ‘Çoklu Konut Mimarisi’ kategorisinde büyük ödüle layık görülen Mesa Cadde’nin içeriğine ilişkin şu detayları paylaştı: “6 ile 16 kat arası yükseklikteki 4 konut bloğu yer alıyor. Mesa Cadde, 1+1’den 4+1’e kadar uzanan tip ve 76 metrekare ile 229 metrekare arasında değişen faklı büyüklükte zengin daire çeşitliliği ile her ihtiyaca karşılık veriyor. 11 bin metrekareyi ticari alana ayırdık. Burada içerisinde sinema, fitness salonları gibi sosyal alanların bulunacağı 50-60 mağaza olacak.” CABA İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Balyen de  Mesa Cadde’nin yükseldiği araziye dair anlaşmayı, Mert Boysanoğlu ile yaptıkları bir telefon görüşmesi ile çok kısa sürede gerçekleştirdiklerini söyledi. Balyen “Mesa Cadde’de toprak sahibi olmanın da ayrıcalığını yaşıyoruz ve bu avantajı müşterilerimize sunuyoruz” dedi. Yurtdışındaki yatırımlarına ilişkin de bilgi veren Balyen “Romanya, Bükreş ve Irak’ta iş aldık. Avrupa’nın birçok bölgesinde kat karşılığı anlaşma oranları yüzde 20-25 civarında. Biz de bu oranlarla anlaşma sağladık” diye konuştu. İki Design Group Kurucu Ortağı Murat Kader ise Mesa Cadde’nin çağdaş kentleşme anlamında örnek bir proje olduğunu vurguladı. Tüketicilerin doğa ile iç içe hayat istediğine işaret eden Kader “Ancak rakamlara baktığımızda insanların yarısı şehirde yaşıyor. Bu daha da artacak. İstanbul’un kurtulma çabalarına bir proje daha kazandırmaktan dolayı mutluyuz” diye konuştu.
 


Geri Dön