19 / 04 / 2024

Dar ve orta kesim konut sahibi olabilecek!

Dar ve orta kesim konut sahibi olabilecek!

Konut alacaklara yapılacak yüzde 15'lik yardım açıklamasına göre; kişi, 5 yıl içinde ev almak için 100 bin TL biriktirse ve en az yüzde 25'ine denkse, 15 bin lira destek verilecek.



Hürriyet E-Business Direktörü Kamil Özörnek "Konut alacaklara verilmesi planlanan bu destek ile; inşaat sektörüne, yeni evlenenlere, dar ve orta gelirli kesime büyük destek sağlanmasını bekliyoruz" dedi. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun dün konut alacaklara yapılacak yüzde 15"lik yardım açıklaması gündeme bomba gibi düştü. Başbakanın açıklamalarına göre; kişi. 5 yıl içinde ev almak için 100 bin TL biriktirse ve bu tutar alacağı konutun en az yüzde 25'ine denkse şahsa 15 bin lira (biriken paranın yüzde 15'i) destek verilecek. Eğer kişi 4 yılda yüz bin lira biriktirmişse o zaman kendisine 12 bin TL verilecek. Düzenlemenin teknik detaylarının önümüzdeki günlerde daha netleşmesi bekleniyor. 


Hürriyet E-Business Direktörü Kamil Özörnek, ise konu ile ilgili yaptığı açıklamada "Devletin, ev satın almak isteyen ve birikim yapmaya çalışan vatandaşlara para yardımında bulunmasının. inşaat sektörünü olumlu yönde etkileyeceğini düşünüyorum. Teşvik, tüketicilerin para biriktirmesine imkan sağlayarak, özellikle orta ve dar gelirlilerin ev sahibi olmasını kolaylaştıracaktır. Bu destek ile devletin hem inşaat sektörüne hem de yeni evlenenlere ve dar gelirli kesime büyiik destek sağlamasını bekliyoruz." dedi. 


Hürriyetemlak.com'un yaptığı araştırmaya göre sektörün önde gelen firmaları konut yardımını sektör ve vatandaşlar için olumlu bir adım olarak değerlendiriyor. Değerlendirmeler yeni getirilen teşvikin konut alıcısında önemli bir farkındalık oluşturacağı ve bugüne kadar konut alımını düşünmeyen bir kitleyi harekete geçireceği yönünde. Bu kararın aynı zamanda kentsel dönüşümü de hızlandıracağı ve dar-orta gelirli kesim için konut alma fırsatı yaratacağı öngörülüyor. İnşaat sektörü Türkiye ekonomisinin en önemli sektörlerinden biri ve beraberinde birçok sektörü de etkiliyor. Bu yasa ile sadece gayrimenkul sektöründe değil birçok sektörde hareketliliğin artacağı belirtiliyor. 


Gazette


Geri Dön