24 / 04 / 2024

Darıca Katı Atık Toplama Merkezi inşaatında sona gelindi!

Darıca Katı Atık Toplama Merkezi inşaatında sona gelindi!

DARICA Belediyesi'nin Osmangazi Mahallesi'nde 13 dönüm arazide yaptığı Katı Atık Toplama Merkezi'nin yapımı tamamlanırken, önümüzdeki günlerde hizmete girecek.



Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, Osmangazi Mahallesi'nde 13 dönüm arazi üzerinde inşaa edilen tesislerde başkan yardımcılarıyla birlikte incelemelerde bulundu. Tesislerin açılmasıyla birlikte katı atıkların burada ayrıştırılarak geri dönüşüme kazandırılacağını söyleyen Karabacak, "Gelecek nesillerimize temiz ve yaşanabilir bir çevre bırakma adına yaptığımız ve Avrupa Birliği normlarına uygun olarak inşasını tamamladığımız bu tesislerin açılmasıyla birlikte vatandaşlarımızın kullanmadığı mobilyadan elektroniğe, inşaat atığından beyaz eşyaya, oyuncaktan cam atıklara kadar bir çok atık madde kaynağında toplanarak ayrıştırma işlemine tabi tutulacak. Burada türlerine göre ayrı ayrı toplanan atıklar, geri dönüştürülmek üzere yetkili merkezlere gönderilecek" dedi.


Geri dönüşüm konusunda vatandaşlara da görevler düştüğünü belirten Karabacak, "Bu noktada vatandaşlarımıza da çok iş düşüyor. Ellerindeki atık maddeleri bizlerle irtibata geçerek bu tesislerimizde değerlendirilmek üzere bizlere teslim etmelerini bekliyoruz. Böylece hem çevremizi temiz tutacak hem de ekonomiye katkı sağlamış olacağız" diye konuştu.i


Hürriyet


Geri Dön