19 / 04 / 2024

Darıca’daki eski itfaiye binası restore ediliyor!

Darıca’daki eski itfaiye binası restore ediliyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Darıca Bağlarbaşı Mahallesi’nde bulunan Osmanlı’nın son döneminde batı etkisinde yapılan Eski İtfaiye Binası’nda uyguladığı restore çalışmasında sona geldi.



Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Darıca’da bulunan eski itfaiye binasını restore ediyor.


Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Darıca Bağlarbaşı Mahallesi’nde bulunan Osmanlı’nın son döneminde batı etkisinde yapılan Eski İtfaiye Binası’nda uyguladığı restore çalışmasında sona geldi. Kurul onaylı projeye göre yenilenen, tulumbacıların bulunduğu itfaiye binası kültürel amaçlı olarak hizmet verecek.

Büyükşehir Belediyesi kent tarihinin bir mirasını daha gün yüzüne çıkartıyor. Darıca Bağlarbaşı Mahallesi’nde bulunan ve eskiden tulumbacılar denilen itfaiyecilerin hizmet verdiği binada yapılan restore çalışmaları hızla devam ediyor. Osmanlı’nın son döneminde batının özellikle de Alman mimarisinin etkisinde kalınarak inşa edilen eski itfaiye binasındaki çalışmalarda ahşap kısımlar ve çevre düzenleme gibi işlerinden sonra hizmete açılacak.

Genç Osmanlı Mimarisi özellikleri içinde sayılan ve batı ile etkileşimden geçmiş üsluplar olan yapılarda fark edilebilir derecede olan yükselmeler ve daha dik yapı öğeleri bu yapıda da karşımıza çıkıyor. Özellikle yapının dik eğimli çatısı gözle görülebilir en iyi örnek. Ayrıca iç mekânın aydınlık olmasını sağlayan büyük ve yüksek pencere açıklıkları da bu özellikler arasında sayılabiliyor.


Hürriyet


Geri Dön