19 / 04 / 2024

DASK: Vandaki deprem sigortası ödemesi başlıyor!

DASK: Vandaki deprem sigortası ödemesi başlıyor!

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) Yönetim Kurulu Başkanı Selamet Yazıcı, Vandaki depremin ardından, tamamen yıkık yerler için Kurban Bayramı öncesi, hafif ve orta düzeydeki hasarları da bayram sonrası ödemeye başlayacaklarını açıkladı



 

Yazıcı, 45 sigorta eksperinin cuma gününden itibaren bölgeye giderek çalışmalara başladığını, bu sayının 100e çıkacağını belirten Yazcı, şu bilgileri verdi:

7318i sigortalı

Vandaki 84 bin konuttan 7 bin 318inin sigortalı olduğunu, ön ödeme yapabilmek için planlama yaptıklarını, Vanda poliçe sahiplerinin yüzde 50sine ödeme yapılması beklenebilir. Şu anda 2 bin 456 hasar ihbarı oldu. Vandan ayrılan depremzedeler de DASK çağrı merkezini aramalı.

En büyük ödeme

Bugüne kadar meydana gelen depremler, daha ziyade sigorta oranı düşük yerlerde olmuştu. Burada daha yüksek bir hasar ödemesi var. Çünkü deprem büyük, Düzce depreminden sonra meydana gelen en büyük deprem.

Vanda, 7 bin 318 tane sigortalımız varken, Simavda bin 530 tane vardı. DASK, 2000 yılında kuruldu. DASK olarak, kuruluşumuzdan beri bugüne kadar bir tek depremde ödediğimiz en büyük hasarı ödeyeceğiz.

9-10 Kasım

Tamamen yıkık yerler için Kurban Bayramı öncesi, diğer hasarları, yani hafif ve orta düzeydeki hasarları da bayram sonrası, 9-10 Kasım gibi ödemeye başlanacak. Tabii ki sarkanlar olacaktır; bazen hasar tutarlarında ihtilaf olabiliyor. Özellikle orta dereceli hasarlarda.

Simavın 2 katı

Vandaki depremde aldığımız ihbarlar Simavdaki depremin 2 katına yakın.Dolayısıyla bunun hasar ödemeleri daha fazla olacak. Sigortalılık oranının düşük olmasına karşın, DASKın orada insanların yaralarını saran büyüklükte hasar ödeyebileceğini düşünebiliriz.

 


Geri Dön