19 / 04 / 2024

DASK'a talip artıyor

DASK'a talip artıyor

Halen Euroka Sigorta 'nın yürüttüğü 'kurum idareciliği' beşer yıllık dönemler için Hazine tararından ihale ediliyor



1999 Marmara Depremi'nden sonra oluşturulan Zorunlu Deprem Sigortası 'nın yürütülmesi amacıyla oluşturalan DASK'ın ilk kurum idareciliğini Milli Reasürans yapmıştı. Hazine, Doğal Afet Sigortaları Kurumu'nun (DASK) yönettiği sistemin, 'Kurum İdareciliği 'ni 5 yıl boyunca yürüten Milli Reasürans'tan alıp, daha iyi teklif sunan o zamanki adı Garanti Sigorta olan Eureko Sigorta'ya devretmişti.

2005'te ihaleyi alan Eureko Sigorta'nın 5 yıllık süresi 15 Haziran'da doluyor. Hazine'nin bu tarihe kadar yeni bir ihale açması bekleniyor.

Ak Sigorta, DASK'ın kurum idareciliğine talip olduğunu açıkladı. Ak Sigorta Genel Müdürü Uğur Gülen, halen yüzde 25 olan DASK oranını yüzde 50-55'e çıkarabileceklerine inandıklarını söylüyor.

İlk kurum işleticisi olan Milli Reasürans her poliçeden yüzde 5 komisyon alıyordu. 2005'teki ihaleye yüzde 2.5 teklif etti. Ancak ihale yüzde 1.35 komisyon teklif eden Garanti Sigorta'da kaldı.

Bu arada başka sigorta şirketleri de devreye girebilir. Şimdiki işletici Eureko'unun da aday olacağına kesin gözüyle bakılıyor.
Cumhuriyet


Geri Dön