24 / 04 / 2024

Zorunlu deprem sigortası sosyal sorumluluğumuz!

Zorunlu deprem sigortası sosyal sorumluluğumuz!

Doğal Afet Sigortası Kurumu (DASK) ülke genelinde en çok deprem sigortası yaptıran ilin Bolu olduğunu açıkladı.



Doğal Afet Sigortası Kurumu (DASK), ülke genelinde il il deprem sigortası yaptıran illeri açıkladıç Bolugündem'de yer alan habere göre; Türkiye'de en çok deprem sigortası yaptıran il yüzde 94.6 oranı ile Bolu oldu. Bolu'yu yüzde 90,5 ile Yalova, yüzde 87,6 ile Tekirdağ, yüzde 87 ile Sakarya izliyor. 

Bingöl’de ise yaşanan depremin ardından sigortalılık oranı bir önceki yıla göre yüzde 9 artış göstererek yüzde 81,3’e yükseldi. İzmir’de de sigortalılık oranı da geçen yıla göre yüzde 5,4 artış göstererek yüzde 61,4 seviyesine yükseldi. Düzce, Muğla, Çanakkale ve Kocaeli illeri de sigortalılık oranının yüzde 70’i geçtiği kentler arasında. 

Zorunlu deprem sigortası sosyal sorumluluğumuz!

DASK ÇOK ÖNEMLİ 

Temsilciler aracılığı ile gerek kiralama, gerekse de satış işlemleri öncesinde müşterilerine bilgi verdiklerini dile getiren emlakçılar, "Müşterilerimize DASK poliçelerini yetkili sigorta şirketleri üzerinden kestirmelerini ve poliçe numaralarını paylaşmalarını istiyoruz. Bu poliçelerin birer örneğini kiracılara veriyor ve eğer kat mülkiyetli satılık bir konut ise tapu işlem dosyalarına da ilave ediyoruz. Sonuçta deprem geçecek ve hayat devam edecek. Tüm yurttaşlarımız olarak zorunlu deprem sigortası sosyal sorumluluğumuz” diyorlar.

DASK fonunda toplanan paralar ve kullanım alanları mecliste!

 


Geri Dön