29 / 03 / 2024

Datça'nın turizmde 3'üncü olması hedefleniyor!

Datça'nın turizmde 3'üncü olması hedefleniyor!

Türkiye'de ilk defa turizmciler el ele vererek bir bölgenin marka olması için iş birliği yaptı...



Datça'da gerçekleşen bu birliktelikte hedef Antalya ve Bodrum'dan sonra turizmde 3'üncü sıraya yerleşmek...

Datça, Antalya ve Bodrum'dan sonra Türkiye'nin üçüncü turizm markası olacak. Turizmciler dünyanın saklı kalmış cennetlerinden Datça'yı yeniyi keşfetmek isteyen turistlerin gözdesi yapmaya hazırlanıyor. Antalya, Bodrum ve İstanbul'un ardından yeni bir alternatif olarak bütün dünyanın ilgisine sunulacak olan Datça daha çok üst gelir seviyesine ve farklı bir turizm arayışı içinde olanlara pazarlanacak.

HAK ETTİĞİ ÜNE KAVUŞACAK

Datça'yı tüm dünyada hak ettiği üne kavuşturmayı hedefleyen turizmciler "Elements Of Datça" adıyla kurdukları organizasyonla bu pazarlama faaliyetini yürütecek. Müşterilerine her anlamda farklı bir hizmet sunan Club Select Maris Resort Genel Müdürü Dieter Schenk, Sabrinas Haus Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Gümüştaş, Golden Key Bördübet Oteli Genel Müdürü Pelin Tokyay, Mehmet Ali Ağa Konağı Yönetim Kurulu Başkanı Sena Pir Çakır, Olive Farm Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Mermerci gibi isimlerin önderliğinde oluşturulan Datça Tanıtım Gurubu'nun ilk etapta yaratmaya çalışacağı farklılıklar şöyle olacak:

Dünyanın en bol oksijene sahip bölgelerinden biri olan Datça'nın özelikle yaz aylarında nemli olmayan, esintili bir havası var. Yelkenli ve sörf için eşsiz bir havaya sahip olan Datça, dünyaya bu önemli özelikle daha net olarak anlatılacak.

TARİH DE KOKUYOR

Ege ve Akdeniz'in birleştiği noktada yer alan Datça, nadir temiz kalan sularla çevrili bir bölge. Turkuvaz rengi denizin derinliklerinde de eşsiz tarihi kalıntılar yer alıyor. Bu tarihi ve coğrafi özelliği ortaya konularak Datça'nın tanıtımı yapılacak.

Uzun yıllar önce volkanik patlamalar sonucu bugünkü şeklini alan Datça, antik kalıntılara sahip. Datça, güneşin batışını izlemek için de mükemmel bir yer olarak görülüyor.

Bu özelliklerin ilginç spa sunumları ile birleştirilmesi Datça'ya ayrı bir özellik katacak. n Anadolu'nun şifalı otlar kitabı olarak da tanımlanan Datça, bereketli topraklara ve zengin Akdeniz bitki örtüsüne sahip bir yöre olarak yemekleri ile de öne çıkarılacak.

Turizmde yeni marka yapmalıyız

Select Maris Genel Müdürü Dieter Schenk, turizm bölgelerinin markalaştıkça anlam kazanacağını söyledi. Schenk, "San Tropez, Toskana, Mayorka gibi biz de Datça'da deniz güneşin ötesinde bir şeyler yapmalıyız. Yapıyoruz da. Burada kaliteyi yakalamalıyız. Datça Türkiye'nin turizmde yol ayrımı olmalı" diye konuştu.

Tesisler değil Datça tanıtılacak

Datça'daki turizmciler bir ilki başardı. Bugüne kadar yapılanın aksine otellerini tanıtmak yerine bölgeyi tanıtmayı seçtiler. Böylece daha kalıcı ve sürdürülebilir bir Datça yaratılacağını söyleyen Elements of Datça grubunun üyeleri, tanıtım için tek bir şirket gibi hareket ettiklerini açıkladılar. Bu arada grup bünyesindeki tesislerin birbirilerine müşteri gönderdikleri öğrenildi.
Bugün

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

`Elements of Datça' zengin turiste talip 

Turizmciler Datça'yı Mayorka gibi dünyaya duyurmak için harekete geçti. Bölgedeki butik otellerin başını çektiği turimciler `Elements of Datça'yı kurarak zengin turistlere yöneldiler

Akdeniz'e ve Ege'ye kıyısı olan Datça'yı dünyaya tanıtmak isteyen turizmciler örgütlendi. Datça'yı tüm dünyaya tanıtmayı hedefleyen Club Select Maris Resort, Sabrinas Haus, Golden Key Bördübet, Mehmet Ali Ağa Konağı, Olive Farm, Culinarium ve Dessin Turizm biraraya gelerek `Elements of Datça'yı kurdu. Datça'nın tanıtımı için tek bir şirket gibi hareket eden grup üyeleri, yabancı zengin turistleri bölgeye çekmeyi hedefliyor. `Elements of Datça' hakkında bilgi veren yetkililer, Türkiye'de özellikle turizmde `nokta marketler' yaratmak gerektiğini belirterek, bunun için tüm kesimlere görev düştüğünü söylediler. `Elements of Datça' üyeleri "Almanya'da birisine Türkiye'yi sorarsan sadece Antalya'yı biliyor. Başka bir yeri bilinmiyor. Avrupa'da böyle değil. Mayorka Avrupa'daki en büyük turizm bölgesi oldu. Marka olmaya 60 sene önce başladı ve üst düzey turiste hitap eden bir yer oldu. Herkes tarafından bilinen bir yer ve marka oldu" açıklaması yaptılar. Yetkililer paralı turisti çekecek bölgeler oluşturmanın şart olduğunu da belirterek "Kazancı doluluktan değil de fiyattan sağlayan bir bölge yaratmalıyız. Üst düzey gelir grubu yabancı turist çekmek istiyoruz" dediler. o
Star


Geri Dön