25 / 04 / 2024

Davulla zurnayla dolar depremine gidiyoruz! Ünlü ekonomist Atilla Yeşilada dolarda frenin tutmayacağı tarihi açıkladı

Davulla zurnayla dolar depremine gidiyoruz! Ünlü ekonomist Atilla Yeşilada dolarda frenin tutmayacağı tarihi açıkladı

Dolar tekrar yükselişe geçince uzmanlar, öngörülerini aktarmaya başladı. Ekonomist Atilla Yeşilada, doların pik yapacağı tarihi açıkladı. İşte detaylar…



Reel faizin eksi yüzde 50'lerde, resmi enflasyonun yüzde 70 olduğu, kredilerdeki yıllıklandırılmış artışın yüzde 65'e vardığı bir ülkede döviz talebini kesemezsiniz. Merkez Bankası'nın kullanılabilir döviz rezervleri hızla eriyor. Hükümetin beklentisinin aksine yaz aylarında da, turist sezonuna rağmen döviz talebi artacak ve TCMB'nin artık satacak dövizi, silahında mermisi kalmayınca acı sonu birlikte yaşayacağız."

Bu kez kur şokundan önce döviz işlemlerine kısıtlama geleceğini öngören Yeşilada, ancak yine de doları 16,50 liranın altında frenlemenin çok zor olduğunu, kısıtlamaların da bir süre sonra doları yukarı iteceğini söyledi. İngiltere merkezli yatırım bankası Standard Chartered'ın son yayınladığı araştırma raporuna da değinen Yeşilada, raporda 2022 sonu dolar öngörüsünün 18 lira, 2023 sonu dolar öngörüsünün ise 20 lira olarak hesaplandığını aktardı.

Davulla zurnayla dolar depremine gidiyoruz! Ünlü ekonomist Atilla Yeşilada dolarda frenin tutmayacağı tarihi açıkladı

EDİTÖR NOTU: Bu haber 20 Mayıs 2022 tarihinde saat 02.26’da yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 15,86 euro 16,82 altının gramı ise 938 TL değerinde.

Piyasa Kahini İslam Memiş altının büyük atağı ne zaman yapacağını açıkladı! Altın almayı düşünenler dikkat

İstanbul, Antalya ve Aydın'da ev fiyatlarını tutabilene aşk olsun! İşte en ucuz daire fiyatları

Bir mesajla 20 bin lira almak mümkün! 20 yaş üstü herkes başvurabilir


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön