24 / 04 / 2024

Dayanıklı Tüketim ve Mobilya Sektörü Zirvesi İskenderun 'da gerçekleşti!

Dayanıklı Tüketim ve Mobilya Sektörü Zirvesi İskenderun 'da gerçekleşti!

Yeni bakış açıları ve tasarımların sektörün canlığını artırdığım belirten Fatih Tosyalı, Hatay'ın mevcut durumu hakkında da şu degerlendirmeyi yaptı: "Şu anda 50 civarında firmamız ihracat kapasitesine ulaşmış durumdadır.




Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSIAD) tarafından düzenlenen 'Dayanıklı Tüketim ve Mobilya Sektörü Zirvesi' MUSIAD Hatay Şubesi ev sahipliğind Iskenderun'da yapıldı.

 

Iskenderun Anemon Otel'deki etkin ligin açılışında konuşan MÜSİAD Hatay Şube Başkanı Fatih Tosyalı, son yıllarda mobilya sektöründe önemli adımları atıldığını söyledi. 


Yeni bakış açıları ve tasarımların sektörün canlığını artırdığım belirten Tosyalı, Hatay'ın mevcut durumu hakkında da şu degerlendirmeyi yaptı: "Şu anda 50 civarında firmamız ihracat kapasitesine ulaşmış durumdadır. 2006 yılında 6 milyon dolar olan ihracat rakamımızın 55 milyon dolar seviyelerine yükseldiği görülmektedir. Irak ve Libya ise. mobilyanın en eski ve devamlı sektörlerden biri olduğunu söyledi Aktaş "Mobilya sektörü ülke ekonomisi açısından son derece önemlidir. Çünkü üretim aşamasında yerli kaynaklardan yararlanması ve bu açıdan dışa bağımlılığa çok düşük düzeyde ihtiyaç duyulması, bu sektörü katma değer anlamında daha verimli hale getirmiştir" diye konuştu. 




Hürriyet


Geri Dön