28 / 03 / 2024

DEDAŞ Güneydoğu’da elektriği kesti, kriz çıktı!

DEDAŞ Güneydoğu’da elektriği kesti, kriz çıktı!

Güneydoğu’da belediyelerin köy içme sularına ait elektrik borcu 260 milyonTL’ye ulaştı. DEDAŞ, binlerce köyün içme suyu elektriğini kesti. Belediyeler de DEDAŞ binalarını mühürleyerek karşılık verdi.



Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (DEDAŞ),  önceki gün öğleden sonra Şanlıurfa’ya bağlı Siverek ilçesinin içme suyu ihtiyacını karşılayan 3 ayrı noktadaki suyun depolandığı kuyuların elektriğini, borcunun ödenmediği gerekçesiyle kesti. Bu gelişme sonrası sabah saatlerinde AK Partili Siverek Belediyesi zabıta ekipleri, ilçenin Hasan Çelebi Mahallesi’nde bulunan DEDAŞ İlçe Başmühendisliği’ne gitti ve işyeri açma ve çalıştırma ruhsatı bulunmadığı gerekçesiyle binayı mühürledi. Aynı zamanda fatura ödeme merkezi de olan binanın mühürlenmesinin ardından, DEDAŞ personeli binadan ayrıldı.


DİYARBAKIR VE BATMAN


DEDAŞ Diyarbakır’da ise atık arıtma tesisinin elektriklerini kesti. Diyarbakır Belediyesi eş Başkan Fırat Anlı, DEDAŞ’ın DİSKİ Genel Müdürlüğü’ne ait İçme Suyu Arıtma Tesisi, Atıksu Artıma Tesisi ve Pompa İstasyonu’nun enerjisini kesmeye başladığını söyleyerek, “Sözün bittiği noktadayız. DEDAŞ, kentteki 1 milyon 607 bin insanın sağlıklı içme suyunu elde etmesini ve kentten toplanan atık suyun arıtılarak Dicle Nehri’ne verilmesini engelleyecek bir girişimde bulundu” dedi. DEDAŞ Mardin Büyükşehir Belediyesi’nin elektrik borcu nedeniyle Mardin’in Midyat İlçesi’ne su sağlayan pompa istasyonunun elektriklerini de kesti. Mardin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MARSU) Midyat Şube Müdürü Mehmet Emin Özel, şube çalışanları su arıza ekebiyle birlikte DEDAŞ İlçe İşletme Şefliği’ne giderek, tepki gösterdi. DEDAŞ önünde protestolar yaşandı.


MARDİN

Mardin merkez ve ilçelerine içme suyu sağlayan pompa istasyonlarındaki enerjiyi kesen DEDAŞ ile Mardin Büyükşehir Belediyesi arasındaki, 'su ve elektrik kesintisi' tartışması, Mardin Büyükşehir Belediyesi'nin DEDAŞ binası önünde kanal kazmasıyla yeni boyuta taşındı.

Artuklu Belediyesi İmar Müdürlüğü, akşam saatlerinde, kaçak yapı ve imara uygun olmadığı ve boşaltması için tebligatta bulunduğu DEDAŞ ana hizmet binasının girişine kanalizasyon çalışmaları kapsamında hendek kazdı. Kanal kazısı nedeniyle araçlar DEDAŞ binasına giremezken, MARSU çok sayıda iş makinesini binanın girişine konuşlandırdı. Çalışmalar devam ederken, polis, zırhlı araçlar ve çevik kuvvet şube ekipleri ile DEDAŞ'ın girişinde önlem aldı.


Hürriyet - Oda TV






Geri Dön