25 / 04 / 2024

DEDAŞ'tan Bayram'da elektrik kesintisi uyarısı!

DEDAŞ'tan Bayram'da elektrik kesintisi uyarısı!

Şanlıurfa’da bir otelde düzenlenen İftar yemeğinde basın mensupları ile bir araya gelen DEDAŞ Genel Müdürü Mustafa Yılmaz, bölgedeki elektrik kesintileri ve Kaçak kullanım ile ilgili gazetecilerin sorularına cevap ver




Şanlıurfa’da bir otelde düzenlenen İftar yemeğinde basın mensupları ile bir araya gelen DEDAŞ Genel Müdürü Mustafa Yılmaz, bölgedeki elektrik kesintileri ve Kaçak kullanım ile ilgili gazetecilerin sorularına cevap verdi. İftara EPSAŞ Genel Müdürü Neşet Demirbağ, Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Selçuk Nursoy, Epsaş İl Müdürü Şükrü Bereket ile birlikte katılan Yılmaz, kendisinin kesinti yapılmaması taraftarı olduğunu belirtti. Alınacak kesinti kararını DEDAŞ’ın vermediğini belirten Yılmaz, “Kesintilerin planlamasına TEİAŞ Keban Yük Tevzi Grup Müdürlüğü yapıyor. Dolayısıyla onlar talimat veriyor. Onlar kesiyor. Tabi gönlümüz bayramda kesinti olmasını arzu etmiyor. Amam karar verecek merci Teiaş tarafı olacaktır” dedi.

Yılmaz, bölgede yapılan kesintinin en büyük sebebinin aşırı yüklenme ve bu yüklenme sonucu trafolardaki bakım olduğunu kaydetti. Yaz döneminde elektrik sarfiyatının daha da arttığını anlatan Yılmaz, “Elektrik kullanımı kolay olmasından dolayı yaz aylarında çok yüksek değerlere ulaşmaktadır. Bunun neticesinde bölgemizde yaz aylarında geçmişten de gelen sıkıntılar yaşanmaktadır. Kırsal kesimlerdeki elektrik şebekesinin standardı çok düşük, kırsal kesimde elektrik tesislerine çok müdahale ettikleri için sıkıntılar yaşanıyor. Bu yüzden gündüz 2 saat akşam 2 saat elektrikleri kesmek zorunda kalıyoruz” diye konuştu.

Kaçak kullanımdan da sitem eden Yılmaz, bölgedeki kaçak kullanımın Avrupa’daki elektrik şebekesini rahatsız ettiğini söyledi. Sadece Şanlıurfa’nın merkezinde kaçak kullanım oranının yüzde 70 oranlarında, kırsalda ise yüzde 90 oranlarında olduğunu vurgulayan Yılmaz, şöyle konuştu:

"Kontrol edemediğimiz ölçü değerlerimizin haricinde kullanılan elektrik maalesef ciddi meblağlara ulaşıyor. Ve dalgalanmalar meydana geliyor. Yaz aylarındaki bu dalgalanmalar Avrupa'daki sistemi rahatsız etmesi nedeniyle zaman zaman Avrupa elektrik şebekesinden, ‘kalitenizi düzeltin’ diye zaman zaman uyarılar almaktayız.”

Daha kaliteli hizmet nedeniyle alt yapı ve trafo eksikliklerinin tamamlanması konusunda çalışmalar son sürat devam ettiklerini kaydeden Yılmaz, "Daha kaliteli bir hizmet sunmak, bölgede sık sık yaşanan elektrik kesintilerini azaltmak amacıyla programlar ve alt yapı güçlendirme çalışmalarını yaptıklarını önümüzdeki kısa bir sürede alt yapı ve trafolarla ilgili eksikleri giderme hazırlıklarımız devam etmektedir. Bölgemizde yoğun olan kaçak tüketimlerin bertaraf edilmesi düzenli bir müşteri portresinin oluşturması ve harcanan elektrik bedellerinin zamanında ödenmesinin sağlanması sürekli olarak önümüze çıkan müdahaleli sayaçlar, kaçak kontrol yöntemleri gibi işlemlerle mücadele edip sattığımız elektriğin bedelini almak için çaba sarf edeceğiz" diye konuştu.


Milliyet


Geri Dön