25 / 04 / 2024

Değerli konut vergisinde muafiyet şartları neler?

Değerli konut vergisinde muafiyet şartları neler?

Dünya Gazetesi köşe yazarı Bumin Doğrusöz, bugünkü köşesinde Değerli Konut Vergisi'ndeki muafiyetleri kaleme aldı. İşte Bumin Doğrusöz'ün 'Değerli konutlar vergisinde muafiyetler' başlıklı yazısı...



Dünya Gazetesi köşe yazarı Bumin Doğrusöz, bugünkü köşesinde kaleme aldığı Değerli konutlar vergisinde muafiyetler' başlıklı yazısına "Geçen yazımda değerli konutlar vergisinin (DKV) konusuna 2022 yılında girecek meskenleri belirlemede kullanılacak sınırları ve 2022 yılı vergi tarifesini aktarmıştım. Ayrıca yazımda beyan zamanı ile beyanname kurallarını da belirtmiştim. Bu yazımda ise DKV’nin muaflıklarını aktaracağım" ifadelerini kullanarak başladı. 

İşte Bumin Doğrusöz'ün 'Değerli konutlar vergisinde muafiyetler' başlıklı yazısı:

Ancak önce belirteyim ki, beyanname verme (ve vergiyi ödeme) yükümlülüğü 1 Ocak günü malik veya intifa hakkı sahibi olanlardadır. Bu tarihten sonra satış, bağış ve benzeri sebeplerle malik veya intifa hakkı sahibi değişirse, yani malikin veya intifa hakkı sahibinin mükellefiyeti izleyen yıl başlayacaktır. Dolayısıyla verginin iki taksitini de ödeme yükümlülüğü, beyanname verene (satana veya bağışlayana) ait olacaktır.

Değerli konut vergisinde muafiyet şartları neler?

Bir başka anlatımla değerli konutunu bu ay satanlar, ben sattım kurtuldum demeyecekler, yine beyanname verip vergiyi ödeyeceklerdir. Söz konusu şekilde beyan edilerek tahakkuk ettirilecek vergi şubat ve ağustos aylarının sonuna kadar iki taksitte ödenecektir.

 

 


Geri Dön