19 / 04 / 2024

Bahçe mobilyaları, açıkhavanın en havalıları!

 Bahçe mobilyaları, açıkhavanın en havalıları!

Bahçe mobilyalarının formülü pek değişmez. Egzotik ahşaplar, rattanlar ve sentetikler arasında döner dururuz



Bu sene de durum aynı; en önemli 3 yenilik ise mobilya boyutlarının iyice büyümesi, takım ve set alma döneminin tamamen bitmesi ve meşhur ekru minderlerin yerlerini vizon rengine ve siyahlara kaptırması. Güneşin ısıttığı, büyük şemsiyelerin gölgelediği, naneli limonataların servis edildiği ve hepimizin tembelleşip yavaşladığı bu günleri hedefleyen tasarımcılar, hazırlıklarını çok önceden tamamlamıştı. Balkon, teras ve bahçelerde hafif alüminyumlar mı, kullanışlı rattanlar mı, yoksa egzotik ve şık ahşaplar mı sorularının gündeme geleceğini bildiklerinden, her türde tercih için farklı seçenekleri fuarlarda beğeniye sundular. En havalı bahçe grubu benim olsun diyorsanız, öncelikle her şeyi aynı showroom’dan takım halinde satın alma fikrini unutmanız gerekiyor. 


Salonda olduğu gibi açıkhavada da kendi özel kombinasyonunuzu yaratmanız gerek. Çünkü artık bahçede ya da balkonda oluşturduğunuz yer sadece bir köşe değil, evinizin bir odası. Örgü dokumalı kanepeninizin önüne tik bir orta sehpa seçebilir; ahşap oturma grubunuzun içine tek bir ferforje koltuk ilave edebilirsiniz. Yeriniz müsaitse kural belli: Ne kadar büyük ve geniş, o kadar rahat! Çünkü hedefimiz, açıkhavada geçireceğimiz zamanı uzatmak, uzatmak, daha da uzatmak. Renk paletlerinde farklı şıklar mevcut; ama şu aralar en popüleri oturma grubunuzun beyaz ve ekru minderleriyle vedalaşarak antrasit gri, siyah ve vizon rengine merhaba demeniz. Özellikle tribal desende ve safran sarısı çizgili yastıklarla çok hoş duracaklardır. 


Açıkhavanın en önemli silahı ise aksesuvarlar. Seramik saksılar içinde büyük yeşil bitkiler, mum koyacağınız kuş kafesleri ve bahçe meşaleleri listenizin ilk üçü olsun. Yok yok!Mudo Concept’in bahçe koleksiyonu müthiş zengin. Neler mi var? Tik, akasya, demirağacından ahşap oturma grupları, ahşap masa ve sandalye setleri, modüler köşe grupları, kolay deforme olmama özelliğine sahip bambu ürünler, dış etkenlere karşı dayanıklı kumaş döşemeleri... Dahası? Hamak, şezlong, day-bed, bar seti, fener, saksı, yastık... Ötesi? Maslak ya da Nişantaşı mağazasına uğrayıp kendiniz görün daha iyi! Dikkat: O kadar çok şey var ki, bir saatten önce çıkamazsınız, programınızı ona göre ayarlayın!Kafese sokunPek çok aksesuvar mağazasında bulabileceğiniz demir ya da ahşap kafesler, içlerine farklı boyutlarda mumlar, çiçekler veya deniz kabukları koyularak açıkhava atmosferinizi tamamlayan güzel bir köşe yaratabilir.Terrarium kurunBalıkların yaşam alanı olan akvaryumlar gibi bitkilerin de minyatür yaşam ortamları olabileceğini gösteren terrarium’lar, küçük bir cam kavanoz, geniş boyunlu balon formunda kaplar ya da büyük bir cam küre içinde yaşadığınız yere yeşili taşıyor. Üstelik kuru oda iklimine, sigara dumanına ya da klima gazına maruz kalmadan. İhtiyaçları olan suyu camın içerisinde oluşan nemden alan terrarium’ları botanikçinizden sipariş edebilir ya da kendiniz yapabilirsiniz.Hidro kuruma teknolojisiTasarım, moda ve dekorasyonun vazgeçilmez rengi siyah, farklı zaman ve stillerde kendine yer bularak zamansızlaşmasıyla ünlü. 


Bahçede de durum değişmiyor. Örneğin İCA’nın getirdiği ünlü Gloster markasının yeni yaz koleksiyonunda tik ağacı mobilyaları kombinlemek için ve siyah ve koyu antrasit minderler öneriliyor. Ahşap grubunun en dayanaklı üyesi olan tik, sudan etkilenmeme özelliğiyle de tercih sebebi.


Melda Narmanlı Çimen / HÜRRİYET 


Geri Dön