29 / 03 / 2024

Pantone gezegenine iniş için renk antenlerinizi açın!

Pantone gezegenine iniş için renk antenlerinizi açın!

Pantone, her sene New York Moda Haftası sonrasında ünlü tasarımcıların renk tercihlerine göre bir sonraki yılın renk trendleri raporlarını hazırlıyor



Renklerin evrensel lisanı olarak tanımlanabilen ve uluslararası geçerlilikte bir renk kodu olan Pantone, her sene New York Moda Haftası sonrasında ünlü tasarımcıların renk tercihlerine göre bir sonraki yılın renk trendleri raporlarını hazırlıyor. 45 yılı aşkın süredir bize ilham veren Pantone gezegenine inişe geçmeye hazırsanız, kemerlerinizi bağlayın; renk antenlerinizi açın!Renklerin gücünü ve psikolojik etkilerini çok detaylı analiz eden, modadan dekorasyona pek çok alanda senenin renk raporlarını hazırlayan Pantone, alanında uzman kabul edilen bir renk otoritesi. Yayınladığı raporlar kadar yarattığı renk gezegeni içinde oluşturduğu kavramlar ve ürünlerle de tanınan Pantone’nin son tablolardan biri Colorstrology adını taşıyor. 


Pantone Colorstrology yazarı Michele Bernhardt, herkesin doğduğu aya ve güne bağlı olarak farklı bir doğum rengine sahip olduğunu söylüyor: “Doğumgününüze göre bulacağınız renk en sevdiğiniz renk olmayabilir; ama içinizdeki artı ve eksi yönleri dengeleyecek; bu rengi yaşam alanınızda ya da üzerinizde bulundurmanız kendinizi daha iyi hissetmenizi sağlayacaktır.” 12 ayı temsil eden renkleri ve kendi doğumgününüzün rengini bulmak için www.colorstrology.com adresini ziyaret etmeniz yeterli.


19 Mayıs doğumluların rengi


Pantone Colorstrology’e göre bugün, yani 19 Mayıs tarihinde doğanların renk kodu, karizmayı, liderliği ve ikna ediciliği temsil eden Pantone 15-1237, yani “kayısı rengi”. Doğuştan lider ve iyi bir iletişimci olan bu grup, oldukça yüksek bir enerji düzeyine sahipler. Bu enerjiyi spiritüel anlamda kullanarak, hayatlarında gerçekten önemli olan şeylere odaklanabilecekleri ve liderliğin yanında alçakgönüllü olmayı başaracakları belirtiliyor.


5 ünlü ismin doğumgünü rengi 


-Steve Jobs’ın doğum tarihi 24 Şubat, renk astrolojisindeki rengi: Nektar pembesi, ana özellikleri: Duyarlı, becerikli, estetik.-Orhan Pamuk’un doğum tarihi 7 Haziran, renk astrolojisindeki rengi: Buzlu lila, ana özellikleri: Baştan çıkarıcı, müzikli, ilham verici. -Candan Erçetin’in doğum tarihi 10 Şubat, renk astrolojisindeki rengi: Şeftali rengi, ana özellikleri: Akıllı, iletişimi kuvvetli, genç.-Cem Yılmaz’ın doğum tarihi 23 Nisan, renk astrolojisindeki rengi: Lavanta, ana özellikleri: Yetenekli, bağımsız, iletişimci.-Türkan Saylan’ın doğum tarihi 13 Aralık, renk astrolojisindeki rengi: Petrol yeşili , ana özellikleri: Etkileyici, açık ve net, duygusal.


2013 için ne diyor?


“Pantone’den Eve Bakış - 2013 İç Mekân Tasarımları” başlıklı araştırma ile, gelecek sezon ev mobilyaları ve iç mekân tasarımlarında geçerli olacak 9 temel renk paletini açıklandı. Connoisseur, Glamour, New Old School, Rugged Inpiduals, Extracts, Footprinits, Sojourn, Surface Treatments ve Out of the Ordinary başlıkları altında verilen paletler arasında en hoşuma giden sonuncusu oldu. İlginç, sıra dışı, tuhaf, hatta biraz da uçuk olarak tanımlanan Out of Ordinary renk paleti, hayalgücünü harekete geçirmeyi amaçlıyor. Aklın ötesinin dışavurumu olarak kullanılan ana renkler ise vintage mavi, açık balkabağı tonları ve trüf çikolata rengi.


Bavul dolusu renk


Sandalyeler, mug’lar, bisikletler, çantalar ve saksılar… Pantone’nin kendi markasıyla çıkardığı en son ürün ise, sert malzemeden yapılmış rengarenk bavullar. Sevdiğiniz pantone rengindeki bagaj etiketiyle birlikte alıyor ve hangisi benim bavulum korkusu yaşamıyorsunuz!


Mandalina zamanı


Kozmetik mağazası Sephora, “gri günlerinizi güzellikle renklendirelim” sloganıyla yola çıkarak Pantone ile işbirliği yapmış. 2012’nin rengi ilan edilen “tangerine tango”yu (mandalina rengi) kullanarak özel bir kozmetik seti hazırlamışlar. Markanın web sitesinden online olarak da satın almanız mümkün. 


Bilstore’larda…


Renklerin büyülü dünyasını yansıtan Pantone, tasarımları mimarlık, ev dekorasyonu, grafik tasarım, sanat ve moda gibi yaratıcılık gerektiren her alanda kullanılıyor. Şimdi de dünyaca ünlü Pantone sandalyeleri ve kutuları, moda ve tasarım tutkunlarıyla buluşuyor. Pantone’nin özel koleksiyonunu “lifestyle shopping” sloganıyla tanınan Bilstore mağazalarında bulabilirsiniz.


Yerim seni!


Fransız yemek dergisi Fricote, yemek tasarımcısı Emillie de Griottes tarafından tasarlanan çok özel Pantone tatlıları yayınladı. En sevilen 9 Pantone renginden ilham alarak frambuazlı, havuçlu, limonlu, muzlu, bonbonlu tartoletler hazırlayan de Griottes, yaptığı tart hamurunun üzerine kullandığı Pantone kartela kodunu da yazmış.


Melda Narmanlı Çimen / HÜRRİYET


Geri Dön