25 / 04 / 2024

Demir ve bakırda şok tahmin! Önümüzdeki hafta fiyatlar ne olacak?

Demir ve bakırda şok tahmin! Önümüzdeki hafta fiyatlar ne olacak?

Bakır ve demirde yeni bir düşüş senaryosu gündeme geldi. Bakır fiyatları bugünkü işlemlerde yükseldi ancak analistler önümüzdeki haftada bu iki emtia ile ilgili de çok da iyimser değil. Peki neden?



Emtia piyasalarının iki önemli yıldızı bakır ve demirle ilgili önümüzdeki hafta için gelen tahminler yatırımcıyı üzdü.

Analistlere göre, Çin’de beklenen talebin olmaması ve yeniden güçlenen dolar nedeniyle bu iki madende düşüş yaşanacak.

Demir ve bakırda şok tahmin! Önümüzdeki hafta fiyatlar ne olacak?

En önemli emtiaların başında gelen bakırın fiyatı bugünkü işlemlerde yükseldi fakat yatırımcıların Çin'deki yavaş talep toparlanmasından endişe etmesi ve dolarının güçlü kalması nedeniyle haftalık düşüşe hazırlandığı öngörüldü

Emtiada dünyanın gözünü çevirdiği Londra Metal Borsası'nda üç ay vadeli bakırın fiyatı, (TSİ 07.13’te) yüzde 0,2 artışla 9.070 dolar/tona yükselirken, kontrat bu hafta için şimdiye kadar yüzde 2,1 geriledi.

Konuyla ilgili konuşan analistler, Çin'de toparlanmanın beklenenden daha yumuşak seyretmesi ve Çin dışında devam eden imalat sektörü zayıflığının metal talebini baskı altında tutacağına işaret etmekte

Diğer yandan Shanghai Vadeli İşlemler Borsası'nda Mart ayı bakır kontratı1 yüzde 0,6 düşüşle 68.760 yuan/tona (10.196,18 dolar) gerilmiş durumda.

Bunun dışında LME'de alüminyum yüzde 0,4, kalay yüzde 1,8, çinko yüzde 1 düşerken kurşun ise %0,6 artış gösterdi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön