23 / 04 / 2024

Demirören Holding'e Göktürk'te imar artışı!

Demirören Holding'e Göktürk'te imar artışı!

Göktürk, istanbullu zenginlerin son yıllarda gözde yerlerinden birine dönüşen bir bölge ve haliyle yeni lüks konutların merkezi.



Göktürk, istanbullu zenginlerin son yıllarda gözde yerlerinden birine dönüşen bir bölge ve haliyle yeni lüks konutların merkezi. 


Burada yükselecek lüks konutları inşa edeceklerden biri de Demirören Holding. Yaklaşık 50 bin metrekare alan üzerinde uygulayacağı Göktürk Planı için araziyi yeterli görmeyen Demirören, konut alanında artış isteyerek plana itiraz etti. 


Milliyet ve Vatan gazetelerim satın aldıktan soma adından sıklıkla söz ettiren Demirören'in bu itirazı önce Eyüp ilçe Belediye Meciisi'nde kısmen kabul edildi, ardından da onay için istanbul Büyükşehir Belediye (IBB) Meclisi'ne geldi. IBB Meclis'i, Eyüp Belediye Meclisi'nden gelen artış kararını, oy çokluğuyla kabul etti ve Demirören'in isteği de gerçekleşmiş oldu. Burada değişikliğe CHP Grubunun ret oyu verdiğini de hatırlatalım. 


İBB Şehir Planlama uygun görmedi 


IBB Şehir Planlama Müdürlüğü, imar artış planı için olumsuz görüş bildirdi ama AKP'li Meclis üyeleri için bunun önemi de yoktu anlaşılan. IBB Şehir Planlama Müdürlüğü, bu konuda, imar artışına onay veren üyelerin dikkate almadığı şu görüşü dile getiriyor, "Söz konusu plan ııetu ilavesi, nazım imar planı plan notlarına aykırı nitelikte ve söz konusu plan notuyla yapılacak uygulamaların ilave yapı ve nüfus yoğunluğu arttırıcı olduğu tespit edilmiştir. 


Ayrıca teklif uygulama, imar planı değişikliğinde tanımlanan A bölgesine ilişkin plan notu teklifi, Göktürk Yerleşmesinin Bir Kısmına Ait Nazım imar Planı kararlan ve bu plana ait plan notlarında yer almamakta olup, söz konusu plan notu teklifi, Nazım imar Planı plan kararlan ve bu plana ait plan notlanna aykın niteliktedir. 


Ayrıca söz konusu imar hakkı transferinin hangi bölgeye yapılacağı yönünde herhangi bir tanımlama getirilmemiştir." Bu uyanlara karşın istenen değişiklik IBB Meciisi'nde oy çokluğuyla kabul edilmiş. 


Demirören'e imar artışı 


Plan değişikliğiyle devasa araziye 5 katlı lüks konutlar yapılacak. Konut alanında yaklaşık bin 400 metrekarelik bir artış getiren değişiklikte yeşil atan miktan yaklaşık 4 bin 500 metrekare küçültüldü. Aynca projede, yaklaşık bin 500 metrekarelik bir alan da cami yeri olarak ayrılmış. 


Anlaşılan Demirören, IBB Meclisi'ndeki iktidar partisinin üyelerini zayıf yerlerinden vurmasını becermiş, 1500 metrekare alana cami için yer ayıran Demirören, bir o kadar arazi için de imar artışım kapmış. 


Ama görülen o ki; plana ret oyu veren CHP'li üyeler bu işin peşini bırakmaya niyetli değil...


Yurt Gazetesi


Geri Dön