20 / 04 / 2024

Deniz Palas’a 4 yerli talip var!

Deniz Palas’a 4 yerli talip var!

Ezacıbaşı, dün de Dr. Nejat Eczacıbaşı adına verilen Tıp Ödülleri için geldiğimiz Adana’da binanın satışına ilişkin tepkileri yanıtladı ve “Duygusal tepkilere saygılız ama rasyonel davranacağız” dedi.




İKSV Başkanı Bülent Eczacıbaşı, Deniz Palas’a 4 yerli talibin olduğunu, ihalede makul bir teklif geldiğinde satışın gerçekleşeceğini söyledi. 


İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı (İKSV) Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı,  dün Hürriyet’ten Gila Benmayor’a vakfın Şişhane’deki merkezi Deniz Palas’ın satılacağını açıklamıştı. Ezacıbaşı,  dün de Dr. Nejat Eczacıbaşı adına verilen Tıp Ödülleri için geldiğimiz Adana’da binanın satışına ilişkin tepkileri yanıtladı ve “Duygusal tepkilere saygılız ama rasyonel davranacağız” dedi.


Bina 2005 yılında 15 milyon TL’ye satın alınmış. Üzerine ek bütçe ayırarak restore edilmiş. Garanti, Akbank ve İş Bankası’na borcu var. Eczacıbaşı İKSV’nin vakıf olarak 35 milyon TL’lik borcunun önemli bölümünü binadan kaynaklandığını belirtiyor.Bölgenin çok değerlendiğini söyleyen Eczacıbaşı, sponsor paralarıyla ayakta kalmaya çalışan İKSV’yi rahatlatmak için yönetim kurulunda binanın satılmasına karar verdiklerini anlatıyor.


Şirketler için bile böyle değerde bir binada oturulmasının rasyonel olmadığını söyleyen Eczacıbaşı, ihale ile ilginenen 4 gruptan sözediyor. İhalede makul bir teklif geldiğinde satışın gerçekleşeceğini söyleyen Eczacıbaşı, binanın ya otel ya da şirket merkezi olarak değerlendirilebileceğini ekliyor. Teklifin tamamı yerli şirketlerden gelmiş.


TEPKİLERE SAYGILIYIZ


Binanın satışına yönelik duygusal tepki beklediklerini, hazırlıklı olduklarını da ekliyor Eczacıbaşı. ”Duygusal tepkilere saygı duyuyoruz. Ancak rasyonel olmayan birşey yapmayacağız” diyor. Binanın satışı gerçekleşirse neler yapacaklarını da şöyle sıralıyor: “Satış vakfın 35 milyon TL’lik borcunu kapatıp yeni binaya taşınmamızı sağlayacak. İKSV’nin binayla özdeşleştirilmesini doğru bulmuyorum. Önemli olan İKSV’nin yaptığı etkinlikler ve programlarıdır. Binanın yıkılması sözkonusu değil.”


İKSV: Galata’ya geçilecek


İKSV tarafından yapılan açıklamada da vakfın, mali yapısını güçlendirmek ve etkinliklerinde kullanmak üzere sürekli gelir getiren bir vakfiyeye kavuşmak amacıyla önümüzdeki aylarda  Galata’da yeni bir binaya geçeceği kaydedildi.  Açıklamada, “Bölgenin turizm yatırımları açısından süratle gelişmesiyle birlikte değer kazanan Deniz Palas, bağışlarla ve sponsorluk katkılarıyla ayakta duran bir sanat kurumunun ofisi olarak fazlasıyla değerli bir nitelik kazandı” denildi.


2013 Tıp Bilim Ödülü Semra Paydaş’ın


Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, Tıp Fakültesi, Onkoloji Bilim Dalı’ndan Prof. Dr. Semra Paydaş ve Bülent Eczacıbaşı.


Bu yıl 54’üncüsü düzenlenen Dr. Nejat F. Eczacıbaşı Tıp Bilim Ödülleri sahiplerini buldu. Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi’nin ev sahliğinde gerçekleştirilen törende konuşan Bülent Eczacıbaşı, 1959’dan bugüne kadar 32 bilim, 39 tıp teşvik ödülü verildiğini söyledi. Eczacıbaşı, “Bu seneki ödüle, ÇÜ Tıp Fakültesi Onkoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Semra Paydaş layık görülmüştür. Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Farmakoloji Anabilim Dalı’ndan Doç. Dr. Zekai Halıcı Tıp Teşvik Ödülü’nü, Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Biyoloji ve Genetik Anabilim Dalı’ndan Doç. Dr. Esra Erdal ise Bilimsel Araştırma Destek Ödülü’nü almaya hak kazandı. 2002’de başlattığımız ve tıp insanlarını öğrencilik dönemlerinde ödüllendirdiğimiz Tıp Öğrencileri Proje Ödülü’ne ise Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden Alp Buğra Başat ile İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden Güneş Parlakgül layık görüldü” dedi.




Hürriyet


Geri Dön