20 / 04 / 2024

Denizli Dokuz Kavaklar Semt Polikliniği 2018'de açılacak!

Denizli Dokuz Kavaklar Semt Polikliniği 2018'de açılacak!

Denizli Pamukkale Belediyesi tarafından 19 milyon TL’ye inşa edilen Dokuz Kavaklar Semt Polikliniği'nin 2018 yılının ilk aylarında açılması planlanıyor. Poliklinik, günde 2 bin kişiye hizmet verecek.



Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Dokuzkavaklar Semt Polikliniğinde incelemelerde bulundu. Belediye tarafından yaptırılan 19 milyon TL’ye mal olan Dokuz Kavaklar Semt Polikliniği'nin 2018 yılında açılması planlanıyor.


Denizli Devlet Hastanesindeki hizmetlerin aynısının olacağını belirten Gürlesin, “Dokuzkavaklar Semt Polikliniğinin kısa sürede inşaatı tamamlanacak. Bu bölgede bu çapta hizmet veren başka poliklinik olmadığı için şehrin bu bölgesine çok büyük bir katkı sağlayacak poliklinik. Bu anlamda Sayın Başkanımıza ben çok teşekkür ediyorum. Denizli Devlet Hastanesinin poliklinik hizmetlerinde bulunan bütün uzmanlık dallarının tamamı bu semt polikliniğimizde bulunacak” açıklamasında bulundu.


Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin son olarak “Pamukkale Belediyemizin 11 ay önce başlayan projesindeyiz. 3 yılı geride bıraktık, yeni kurulan bir belediyeyiz ama eserler bırakma noktasında bize verilen görevin hakkını vermeye çalışıyoruz. Bu bölgede tam donanımlı sağlık tesisi olmamasından dolayı Sağlık Bakanlığımızla görüşerek, yaptığımız protokol ile inşaatın imalatının tamamının Pamukkale Belediyesi tarafından yapılması planlanmıştı. 11 ay önce temeli atılmıştı. Gelinen noktada inşaatta yüzde yüz tamamlanmıştır. Mimari ve elektrik alanında yüzde 50, mekanikte ise yüzde 70 tamamlanmıştır. Yani ortalama yüzde 70 bitmiş vaziyettedir. Amacımız yılbaşında testlere başlamak. 2018’de ilk aylarında da tesisimizi hizmete almayı planlıyoruz. Günde yaklaşık 2 bin kişinin aynı anda 20 poliklinik ile hizmet almasını bekliyoruz. Mini bir devlet hastanesidir. Yapılan hizmetin yatırımı boyutu büyüktür. Devlet Hastanesinin üçte bir alanında yükünü alacağız. Sadece bu bölgede yaşayan 200 bin vatandaş ve yakın ilçeler ile birlikte 300 bin vatandaşımıza hizmet edecek yatırımdır. Vizyon projelerimizden bir tanesidir. Bunu da 40 aylık belediye ile kıyasladığımızda bizim olaya bakışımızın gerçekten de sadece belediyecilik olarak, bildiğiniz hizmetler dışına çıkıyoruz. Bir anlamda da eserler bırakmak derdindeyiz. Eserlerimiz ile vatandaşımızın huzuruna çıkacağız. 31 milyona mal olacak yatırımdır, 19 milyonu Pamukkale Belediyesi olarak karşılanmaktadır” ifadelerini kullandı.




Milliyet


Geri Dön