25 / 04 / 2024

Denizli Karahayıt Kent Ormanı turizme açılacak!

Denizli Karahayıt Kent Ormanı turizme açılacak!

Termal sağlıkta iddialı olduklarını belirten Başkan Gürlesin, sağlık turizmi kapsamında kente gelen vatandaşlar için Karahayıt'ta 1,8 milyon liralık yatırımla Kent Ormanı oluşturacaklarını açıkladı.



Pamukkale Belediyesi, Karahayıt'ın bulunan 510 dönümlük ormanlık alanı, Denizli Orman Bölge Müdürlüğü'nden 2015 yılının mayıs ayında devralmıştı. Bu adımla önemli çalışmaların başlangıcını yapmaya başlayan Pamukkale Belediyesi, Karahayıt'a yatırımlarına devam ediyor. Güney Ege Kalkınma Ajansı'na proje hazırlayıp sunan Pamukkale Belediyesi'nin bu projesi destek gördü. 'Termal Kentte Doğayla Buluşma' adıyla hayata geçirilecek olan proje kapsamında bölgeye gelen yerli ve yabancı turistlerin daha iyi zaman geçirmeleri sağlanacak. 


GEKA'dan önemli destek 

Pamukkale Belediyesi'nin hayata geçireceği Karahayıt Kent Ormanı'nda yürüyüş ve bisiklet yolları, otopark alanı, çocuk oyun grupları, spor aletleri, kafeterya ve yaşam alanları yer alıyor. GEKA'nın 600 bin lira destek sağlayacağı projenin maliyeti 1,8 milyon lira. Başkan Hüseyin Gürlesin, "Amacımız, termal sağlıkta Pamukkale ve Karahayıt'ın iddialı bir noktaya gelmesidir. Bu nedenle böyle bir proje hazırlandı. Bu yıl bunun 2. etabı için tekrar GEKA'ya başvuracağız" dedi. 


Milliyet Business


Geri Dön