29 / 03 / 2024

Denizli Merkezefendi'ye aile sağlığı merkezi!

Denizli Merkezefendi'ye aile sağlığı merkezi!

DENİZLİ'nin Merkezefendi İlçesi İlbade Mahallesi'ne yapılacak aile sağlığı merkezi ile 5 mahallede ikamet eden vatandaşlara modern sağlık hizmeti verilecek.



AK Partili Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, İlbade Mahallesi'ne yapılacak aile sağlığı merkezi için Denizli Valisi Ahmet Altıparmak ile protokol imzaladı. Valilik'de düzenlenen protokol imza törenine Vali Dr. Ahmet Altıparmak, Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu ve İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Veli Kılıçarslan katıldı. Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, merkezin yaklaşık 600 bin liraya mal olacağını belirterek, "Bu merkez sadece İlbade Mahallemize değil Alpaslan, Yeni Mahalle, Gümüşçay ve Zafer Mahalleleriyle birlikte toplam 5 mahalleye hizmet verecek. Projeyi biz hazırladık. 3 katlı, asansörlü, toplam 500 metrekare alanda merkezimizi yapacağız. İçinde 2 poliklinik, 1 acil müdahale odası ve engellilerimiz için sosyal imkanların da olacağı bir bina olacak. En kısa süre içinde ihalesine çıkacağız" dedi. 


Vali Dr. Ahmet Altıparmak ise belediyelerin de sağlık hizmetini önemsediğini ve yeni binalar yaptığını belirterek, "Bu bizim için büyük bir hizmet anlamına geliyor. Vatandaşlarımız ulaşmakta zorluk yaşamadan, kendilerine daha yakın yerlerden hizmet alacak. Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak her semte bizim bina yapma şansımız çok zayıf. Ama belediyelerimiz bu işe el attığı zaman bu imkanlar daha kolay oluşacak ve buradaki memnuniyet daha yüksek olacak" dedi. 


Vali Altıparmak, daha önce görev yaptığı Antalya'da, görev süresince 99 protokol imzaladıklarını Denizli'de ise 100 protokol imzalamayı hedeflediklerini söyledi. İlbade Aile Sağlığı Merkezi'nin protokolü Vali Altıparmak, Başkan Subaşıoğlu ve İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Veli Kılıçarslan tarafından imzalandı.


Hürriyet


Geri Dön