29 / 03 / 2024

Denizli teleferiğe kavuşuyor!

Denizli teleferiğe kavuşuyor!

Denizli Belediyesi´nin teleferik projesinde geri sayıma başlandı. Bağbaşı Mahallesi'nden Zeytinli Yaylası'na çıkacak olan kentin ilk teleferik sistemi ile yerli ve yabancı turistin bölgeye çekilmesi hedefleniyor...




DENİZLİ´de Bağbaşı Mahallesi ile Zeytinli Yaylası arasına teleferik yapılacak.


Denizli Belediyesi´nin teleferik projesinde geri sayıma başlandı. Geçen eylül ayında ihalesi gerçekleştirilen projede yer teslimi yapıldı. Bağbaşı Mahallesi'nden Zeytinli Yaylası'na çıkacak olan kentin ilk teleferik sistemi ile yerli ve yabancı turistin bölgeye çekilmesi hedefleniyor. AK Parti´li Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, ilgili firmayla sözleşme imzalayıp yer teslimini gerçekleştirdiklerini bildirdi. Bu projenin Denizli'nin sosyal yaşantısına renk katacağını ifade eden Başkan Zolan, kent merkezindeki turizmin hareketleneceğini belirtti. Başkan Osman Zolan, "Bağbaşı Mahallesi'nden bindiğimiz teleferik ile Denizli'yi seyrederek Zeytinli Yaylası'na kadar çıkabileceğiz. Bin 300 metre uzunluğundaki bu sistemle Zeytinli Yaylası'nın o güzel ve muhteşem doğasına ulaşacağız. Böylece Denizli'mizde yaşamak daha da ayrıcalıklı bir hale gelecek'' dedi.


ALTERNATİF TURİZME KATKI SAĞLANACAK

Kurulacak sistemde 24 kabin bulunacağını ve her kabinin 8 kişilik olacağını belirten Başkan Osman Zolan, kentin sahip olduğu ormanlık alanların çıplak gözle izlenebileceğini vurguladı. Teleferik sayesinde şehrin çok daha farklı açılardan görülebileceğini kaydeden Zolan, "İnanıyorum ki, vatandaşlarımız teleferik hatlarına akın edecek ve şehir dışından gelen misafirleri ilk önce teleferikle gezdirecek. Proje kapsamında, şehir merkezine yakın olan Zeytin Yaylası´nda çadırlı ve bungalovlu kamp alanları, günübirlik kullanım alanları, yöresel ürün sergi ve satış yerleri yapılacak. Proje ile hem yerli hem yabancı turistin bölgeye çekilerek alternatif turizm türünün bütünleşmesi ve bölgenin doğal değerleri ile ilişkilendirilmesi de sağlanmış olacak. Teleferik ile Zeytin Yaylası´na 6 dakikada ulaşım mümkün olacak'' dedi.


Hürriyet


Geri Dön