29 / 03 / 2024

Denizli Üçgen Meydanı 2016’da yapılacak!

Denizli Üçgen Meydanı 2016’da yapılacak!

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Teleferik Projesi’nin ardından sıranın trafik çilesini büyük ölçüde azaltacak ‘Üçgen Meydanı ve Köprülü Kavşaklar Projesi’ne geldiğini söyledi. İşte ayrıntılar...



Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Teleferik Projesi’nin ardından sıranın ‘Üçgen Meydanı ve Köprülü Kavşaklar Projesi’ne geldiğini söyledi.


Denizli’nin trafik çilesini büyük ölçüde azaltacak projeye başlayacaklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, “Sırada Üçgen Meydanı ve Köprülü Kavşaklar Projesi var. Üçgen Meydanı Projesi için 5-6 aydır çalışıyoruz. Her şeyi hazır, Allah nasip ederse bir kaç ay içerisinde başlayacağız. 2016’nın projesi Üçgen olacak. Denizli büyük bir meydana kavuşacak’’ dedi.


Üçgen’de yaşanan trafik sorununu kökten çözeceklerini vurgulayan Başkan Zolan, “Ve diyoruz ki, sıra Üçgen Meydanı ve Köprülü Kavşaklarda. Otogar, teleferik, Bozdağ Kayak Merkezi, alt yapı gibi Denizlimiz için sözünde durduğumuz dev projelerimizde olduğu gibi inşallah bu büyük esere de mührümüzü vuracağız. Denizlimizin bu talebini, ihtiyacını gidermiş olacağız” diye konuştu. Proje için çok uğraştıklarını anlatan Başkan Zolan, “Ekibimizle birlikte tüm detayları hesap ederek çalıştık. Projemizi Denizlimiz beğenecek. Trafiğimizi rahatlatacak, insanlarımızın yaşamına olumsuzluk yaratmayacak bir proje hazırladık. Şimdiden Denizlimize hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.


Projede yer altına alınacak yollar olduğunu ifade eden Başkan Zolan, detayları şu şekilde anlattı: “Yollarımızı tünel şeklinde alta alıyoruz. Bir yerde iki katlı olacak, yer altından ve yer üstünden gidecek yollar olacak. Yer altında iki kat şeklinde planlanan yerler var. Yerin altından giden tek katlı yerlerimiz var. Yoğun çalışan trafiğimizi yerin altına aldık. Ama tabi üstten girişlerle ilgili, şehir içi hafif yürüyen trafikle ilgili ayrı çalışmalarımız var. Üçgen’in üstü ise güzel bir peyzajla yeni bir park olacak. Vatandaşlarımızın veya şehre yeni giren insanlarımızın gelip buluşacağı bu park, kentimize ayrı bir güzellik katacak. Onun hayalini kuruyoruz. Onun için sıra artık Üçgen’de. İnşallah Üçgen Projemizi de yapıp Denizlimize armağan edeceğiz. Denizlimizin o çok arzu ettiği projeyi de gerçekleştirmiş olacağız. Şimdiden Allah yolumuzu açık etsin. Vatandaşlarımız da her zaman yanımızda. Teleferiğimizi nasıl tamamladıysak hizmete açtıysak, inşallah Üçgen Projemizi de tamamlayıp hizmete açmayı Allah’ım bize nasip etsin.”


Hürriyet Yerel




Geri Dön