19 / 04 / 2024

Denizli yeniden imar edildi!

Denizli yeniden imar edildi!

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, 16 yıllık AK Parti iktidarı döneminde genel bütçeden Denizli'ye 22,5 milyar liralık yatırım yapıldığını açıkladı. 



AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, 16 yıllık AK Parti iktidarı döneminde genel bütçeden Denizli'ye 22,5 milyar liralık yatırım yapıldığını belirtti. Milletvekili Tin, yaptığı yazılı açıklamada, Denizli'nin, sanayisi ile hızla gelişen, üreten, kendi öz değerleriyle güçlenen ve büyüyen bir il olduğunu vurguladı.

Milliyet'te yer alan habere göre Denizli'nin, dokumanın, leblebi imalatının, ayakkabı üretiminin, deri sektörünün ve bıçakçılığın başkenti konumunda olduğunu aktaran Tin, şunları söyledi;

"Turizm ve sağlık gibi hizmete dayalı sektörlerin yanı sıra, tekstil ve konfeksiyon ile kablo, makine, enerji, mermer ve traverten, tarım, hayvancılık ve cam sanayisinde büyük yatırımlarıyla öne çıkan kentimizde sanayi çeşitli ve güçlüdür. Denizli, Türkiye'de en fazla ihracat yapan iller arasında 9. sırada yerini alarak, sanayi ve üretimde sadece ülkemizde değil, dünyada da önemli bir noktaya ulaşmıştır. Tarım ve hayvancılık konusunda da oldukça gelişen Denizli, tarım ürünlerinin ihracatında da ciddi mesafeler kat etmiştir. "

Tin, sosyoekonomik gelişmişlik sıralamasında hızla konumunu yükselten Denizli'de, istihdam konusunda yükseliş göstererek işsizlik rakamlarının aşağı seviyelere çekildiğini vurguladı.
 


Geri Dön