20 / 04 / 2024

Denizli'de İzmir Kavşağı yeniden düzenleniyor!

Denizli'de İzmir Kavşağı yeniden düzenleniyor!

Denizli Büyükşehir Belediyesi, trafiğin yoğun olduğu bölgelerde başlattığı kavşak düzenleme ve yenileme çalışmalarına devam ediyor. İzmir Bulvarı üzerindeki Akçeşme ve Gümüşler Kavşağı’ndaki orta refüjler kaldırıldı.



Denizli Büyükşehir Belediyesi, şehir trafiğinin yoğun olduğu bölgelerde başlattığı kavşak düzenleme ve yenileme çalışmalarına devam ediyor.


Denizli Büyükşehir Belediyesi şehir trafiğinin yoğun olduğu bölgelerde başlattığı kavşak düzenleme ve yenileme çalışmalarına devam ediyor. Daha önce Tiyatro Kavşağı, Ulus Kavşağı, Adalet Kavşağı, Esma Hatun ve Hastane Kavşağı’nda düzenleme yapan Denizli Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı,  İzmir  Bulvarı üzerinde yer alan Akçeşme ve Gümüşler Kavşağı’nda yol genişletme ve düzenleme çalışmasına başladı. Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından yapılan düzenleme ile İzmir Bulvarı üzerinde yer alan Akçeşme ve Gümüşler Kavşağı’ndaki orta refüjlerin kaldırıldığı ve sola dönüşlerdeki refüjlerin daraltılarak şerit sayısının artırıldığı, bu sayede şerit sayısı çoğaldığı için araç kuyruğunun azaltılması ve aynı süre içerisinde araç geçişinin artırılmasının hedeflendiği belirtildi. 


Denizli-İzmir Karayolu’ndaki trafiğin rahatlatılarak araçların bekleme sürelerinin kısaltılması, bu sayede yakıt tasarrufunun da sağlanması amacıyla yapılan çalışma süresince, sürücülerden yoldaki uyarı ve işaretlere dikkat etmeleri istendi.


Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, her geçen gün araç sayısındaki artışın, trafik yoğunluğunu da beraberinde getirdiğini, bu kapsamda ise ihtiyaç olan bölgelerde trafiği rahatlatmak adına yeni düzenlemeler yapıldığını söyledi. Öncelikli amaçlarının kaza riskini minimuma indirip trafiği rahatlatmak olduğunu işaret eden Başkan Zolan, trafikte daha rahat ve güvenli bir şekilde seyahat edilmesi için ellerinden geleni yaptıklarını ifade ederek, vatandaşların düzenleme süresince gösterdiği sabır için de teşekkür etti.



Hürriyet Yerel




Geri Dön