29 / 03 / 2024

Denizli’de suya yüzde 25 zam!

Denizli’de suya yüzde 25 zam!

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin 2016 bütçesi oy birliğiyle kabul edildi. MHP ve CHP bütçeye kabul oyu verirken, su ücretlerine yüzde 25 zam yapıldı. İşte zamlı tarife...



Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin 2016 yılı bütçesi, 1 milyar 900 milyon lira olarak oy birliğiyle kabul edildi. MHP ve CHP Grubu da bütçeye kabul oyu verirken, su ücretlerine yüzde 25 zam yapıldı. Yapılan zamla ilk kademe olan 0-15 metreküp suyun bedeli 2 liradan 2.5 liraya çıkarıldı. Denizli Büyükşehir Belediyesi’nde önce 19 ilçe belediye meclisinin belirlediği bütçeler görüşüldü ve oy birliğiyle kabul edildi. İlçeler içinde en yüksek bütçe 188 milyon lira ile Pamukkale Belediyesi oldu.


En düşük bütçeye ise 4 milyon 47 bin lira ile Babadağ Belediyesi sahip oldu. İlçe belediyelerinin bütçelerinin kabul edilmesinin ardından Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin ve Denizli Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin 2016 yılı bütçeleri görüşüldü. Büyükşehir Belediyesi’nin ve DESKİ’nin 1 milyar 900 milyon liralık bütçesi oybirliğiyle kabul edildi. CHP Grubu, personel giderlerine artırılması, Reklam ve tanıtım giderlerinin düşürülmesi gerektiğini dile getirdi, ancak bütçeye evet oyu verdi. MHP Grubu da olumlu oy kullanınca bütçe meclisten oy birliğiyle geçti.


Meclis ayrıca Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’a 587 milyon lira borçlanma yetkisi de verdi. AK Partili Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, bütçenin büyük bölümünün yatırımlara ayırıldığını belirterek, "Bu bütçe yatırım bütçesidir. Önümüzdeki yıl Üçgen Kavşağı başta olmak üzere akıllı kavşakları da devreye alacağız. Kabul ettiğimiz bütçenin büyük bölümü yatırımlara kullanılacak. Personel giderleri bütçenin sadece yüzde 5’lik bölümü oluşturuyor" dedi.


SUYA YÜZDE 25 ZAM


Bütçenin kabul edilmesiyle su fiyatlarına da yüzde 25 zam yapıldı. Daha önce 2 lira olan 0-15 metreküp suyun fiyatı 2.5 liraya, 15-30 metreküp suyun fiyatı 3.50 liradan 4.30 liraya, 30 ton üzeri ise 4.90 liradan 6.10 liraya yükseltildi. İlçelerde de su bedellerine yüzde 18 ila yüzde 25 arasında değişen oranlarda zam yapıldı. DESKİ Genel Müdürü Mahmud Güngör, Denizli’de su fiyatlarının çevre illere göre düşük olduğunu, yatırımlar nedeniyle su fiyatlarında yeni düzenleme yapma zorunluluğu doğduğunu söyledi.


Milliyet




Geri Dön