19 / 04 / 2024

Denizli'de yeni 18 okul inşa edilecek!

Denizli'de yeni 18 okul inşa edilecek!

Denizli'nin eğitimdeki başarısını yükseltmek amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı, Denizli Belediyesi ve İl Özel İdaresi tarafından başlatılan projelerle okulların fiziki şartlarının iyileştirilmesi hedefleniyor. Denizli'de yeni 18 okul inşa edilecek...





Denizli'nin eğitimdeki başarısını yükseltmek amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı, Denizli Belediyesi ve İl Özel İdaresi tarafından başlatılan projelerle okulların fiziki şartlarının iyileştirilmesi hedefleniyor. Geçtiğimiz yıl 141 okulun bakım-onarımı, 7 okulun da depreme dayanıklılık ve güçlendirme çalışmaları tamamlanmıştı. 


Bu yıl da öncelikli olarak eski yerleşim yerleri ve ikili eğitim yapılan bölgelerde yatırımlar devam edecek. Denizli'de gerçekleştirilen çalışmaları Vali Abdülkadir Demir, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül ile birlikte yerinde görerek, çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Denizli'de bütün inşaatlarla birlikte 82 milyon TL'lik ihale yapıldığını söyleyen Demir, "2013 yılı 'İlimiz Temel Eğitim Yatırım Programı' çerçevesinde Köylere Hizmet Götürme Birlikleri tarafından ihale edilerek yaptırılan 20 proje 494 derslik tamamlandığında Denizli'de kamu kaynaklarıyla geçmişte 5 yılda yapılan derslik sayısına denk bir eğitim yatırımı gerçekleşecek" dedi. 


Program kapsamında 18 okulun yapımının uygulamaya konulduğunu belirten Demir, şunları söyledi: "Okullarımızın tamamlanması için verdiğimiz en uzun süre 24 derslik için 6 ay, 32-36 derslik için ise 8 ay. Bu zamana kadar 494 derslik yapmış olduk. Yeni yapılan okullarda 370 kişilik sinema salonu vasfında toplantı salonu ve 'z' kütüphaneler de olacak." 


Milliyet Gazetesi


Geri Dön