29 / 03 / 2024

Denizlispor'a imar şoku!

Denizlispor'a imar şoku!

Denizli İdare Mahkemesi, Denizlispor’un borçlarının ödenmesi düşüncesiyle, kulübe ait tek gayrimenkul olan Bahçelievler Mahallesi’ndeki kolejin bulunduğu arazinin satılması yapılan imar değişikliğini iptal etti. İşte ayrıntılar...



Denizli İdare Mahkemesi, Denizlispor’un borçlarının ödenmesi düşüncesiyle, kulübe ait tek gayrimenkul olan Bahçelievler Mahallesi’ndeki kolejin bulunduğu arazinin satılması için, eğitim alanından konut ve ticaret alanına dönüştürülüp, sınırsız yükseklik verilen imar değişikliğini iptal etti.


Davayı açan Büyükşehir Belediye Meclisi MHP Grup Başkanvekili Yusuf Garip, "İmar değişikliğinin kanunlara uygun olmadığını meclise geldiğinde söylemiştik. Yapılan değişikliğin parseli satın alacak kişiye özel bir düzenleme olduğu yargı kararıyla da tescillendi" dedi.


Denizlispor’un içinde bulunduğu ekonomik krizi aşması, borçlarının bir bölümünü ödemesi için kulübe ait tek gayrimenkul olan, önceden Denizlispor Koleji olarak hizmet veren, daha sonra özel bir eğitim kurumuna kiraya verilen, Bahçelievler Mahallesi’nde 10 bin 500 metrekaresi Denizlispor kulübüne ait olan 13 bin 500 metrekare alanda imar değişikliği yapılması istendi. Dönemin Başkanı Hasan Kıbrıslıoğlu’nun başvurusuyla 15 ay önce Merkezefendi Belediye Meclisi, imar değişikliğini yaptı. Özel eğitim alanını konut ve ticari alana dönüştürdü. Yapılaşma yoğunluğunu emsal 2’ye çıkarıp, iki kat olan kat yüksekliğini de sınırsız kat yüksekliğine dönüştürüldü. Merkezefendi Belediye Meclisi’nin kararı, Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi’nde de görüşülerek kabul edildi. 



ÇEVRE DÜZENİ PLANI’NA UYGUN BULUNMADI


İmar değişikliğinin kanunlara aykırı ve kişiye özel düzenleme olduğunu iddia eden Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi’nin MHP Grup Başkanvekili Yusuf Garip, düzenlemenin iptali için Denizli İdare Mahkemesi’ne dava açtı. İmar değişikliğinin Denizlispor’u borç batağından kurtarmayacağını, parseli satın alacak kişiye özel bir düzenleme yapıldığını iddia eden Yusuf Garip’in açtığı davada Denizli İdare Mahkemesi, imar değişikliğini iptal etti. Mahkeme gerekçeli kararında, kararın 1/25 binlik Çevre Düzeni Planı kararlarına uygun olmadığı, planların kademeli birlikteliği ilkesinin bozulduğu, mevcut yapılaşmayla uyumsuzluk yaratacağı için imar mevzuatına, şehircilik ilkelerine, kamu yararına ve hukuka aykırı olduğunu belirtti. 


İMAR DEĞİŞİKLİĞİNİN ARDINDAN SATILDI


Belediye Meclisi’nin imar değişikliğinin ardından Denizlispor Koleji, İsmail Uğurlu’nun Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Uğurlar Tekstil ve Sanayi Ticaret A.Ş.’ye satıldı. Kamuoyunda kolejin satış fiyatının 18 milyon lira olduğu konuşulurken, tapu kayıtlarında satış bedeli 12 milyon lira olarak belirtildi. Arsayı satın alan şirket, kolej üzerindeki hacizleri de borçları ödeyerek kaldırttı. Denizlispor Akil Heyeti’nin başındaki isim olan Abdülkadir Uslu koleji değerinden yüksek bir fiyata sattıklarını, satın alan kişiyi kazıkladıklarını söyledi. 



’YARGI KARARI HAKLILIĞIMIZI GÖSTERDİ’


Yargı kararının meclisteki itirazlarının haklılığını gösterdiğini belirten Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi MHP Grup Başkanvekili Yusuf Garip şu değerlendirmeyi yaptı:


"İmar planı değişikliği meclise geldiğinde düzenlemenin Denizlispor’u borç batağından kurtarmak için yapılacağı söylenmiş, biz de grup olarak değişikliğin Denizlispor’u borç batağından kurtarmayacağını belirtmiştik. Gelinen noktada yargı kararı haklılığımızı gösterdi. Yapılan imar değişikliğinin parseli satın alacak kişiye özel bir düzenleme olduğu yargı kararıyla da tescillendi." 


Hürriyet Ege




Geri Dön