20 / 04 / 2024

Deprem bölgesinde yaşayanlar dikkat! BDDK’den kredi borçları için yeni karar!

Deprem bölgesinde yaşayanlar dikkat! BDDK’den kredi borçları için yeni karar!

Türkiye’yi yasa boğan Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından peş peşe alınan kararlara bir yenisi daha eklendi. Buna göre, deprem bölgesinde yaşayanların kredi borçları için BDDK tarafından bir kolaylık daha getirildi.



6 AY SÜREYLE VADE VE TAKSİTLENDİRME KOLAYLIĞI

Alınan bu kararlara göre, Adıyaman, Adana, Diyarbakır, Hatay, Gaziantep, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa illerinde yerleşik kişilere yönelik, 6 Şubat'tan itibaren 6 ay süre ile kredi vadeleri ve taksitlendirme süreleri için kolaylık sağlanıyor.

Deprem bölgesinde yaşayanlar dikkat! BDDK’den kredi borçları için yeni karar!

BDDK tarafından alınan karara göre, söz konusu illerde yerleşik kişilere yeni kullandırılacak veya yeniden yapılandırmaya tabi tutulacak taşıt, konut, ve tüketici kredilerinin vadeleri, BDDK tarafından daha önce belirlenen sürelere tabi olmayacak ve ödemesiz dönemlerin uygulanması da dahil olmak üzere bankalarca belirlenebilecek.

Diğer taraftan bu illerde yerleşik üye işyerlerince kredi kartları ile gerçekleştirilecek mal ve hizmet satımlarında da kredi kartları taksitlendirme süreleri de bir kata kadar artırılacak.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön