24 / 04 / 2024

Deprem sigortalı konut 3 milyonu geçti

Deprem sigortalı konut 3 milyonu geçti

2009'un ilk çeyreğinde zorunlu deprem sigortasına sahip konut sayısı 3 milyona ulaştı



Ocak 2009 itibariyle tarife üzerinden yüzde 40'lara varan indirimlerin yapılması, teminat artırımı, tanıtım faaliyetleri ve Kat Mülkiyeti Kanunu'nda yapılan değişiklikler sigortalı sayısının artışında rol oynadı. Bu yılın ocak-nisan döneminde zorunlu deprem sigortalı konut sayısında iller bazında geçen yılın aynı dönemi ile

karşılaştırıldığında Türkiye genelinde yüzde 13 oranında artış elde edildi. En yüksek artışı elde eden iller arasında 26 bin 801 adet poliçe, yüzde 20'lik artışla Ankara; 25 bin 292 adet poliçe, yüzde 34'lük artışla İzmir; 14 bin 774 adet poliçe, yüzde 4'lük artışla İstanbul geldi. Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) Yönetim Kurulu Başkanı İdris Serdar, zorunlu deprem sigortasında sigortalı konut sayısının 3 milyon 3 bin adede ulaştığını açıkladı. Serdar, bugüne kadar da toplam 10 bin 434 konuta, 19.7 milyon YTL hasar ödemesi yapıldığını vurguladı.

İdris Serdar, 2009 başında Hazine'nin çıkardığı tarife ile toplu olarak apartmanlara sigorta yaptırma indiriminin yüzde 20'ye yükseltildiğini, yenileme halinde yüzde 20 indirim daha getirildiğini söyledi. "Bütün ağırlığımızı konut sahiplerinin kendileri, site ve apartman yöneticilerine yönlendireceğiz" diye konuştu.

Kat mülkiyetinde değişiklik

İDRİS Serdar, Kat Mülkiyeti Kanunu'nda yapılan değişikliğe de dikkat çekerek, "Yapılan değişikliğe göre, kat irtifakında olup, kat mülkiyetine geçmemiş konutlara işlemlerini tamamlamaları için Kasım 2009'a kadar süre tanınmıştır" dedi.
Hürriyet


Geri Dön